12 Ianuarie

1
41

” În EL, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana înaintea Lui, dupa ce în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte sa fim înfiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voiei Sale.” Efeseni 1:4-5

Putem cunoste ce înseamna adevarata libertate, doar atunci când descoperim ca suntem alesi de Dumnezeu, si rânduiti prin Hristos pentru a fi copiii lui Dumnezeu.

În binecuvântarea rostita la începutul epistolei pe care a scris-o celor din Efes, apostolul Pavel arata ca înainte de întemeierea lumii, Dumnezeu ne-a ales pentru El. Înainte de a fi luat fiinta lucrurile pe care le vedem, Dumnezeu ne-a rânduit ca prin Hristos, sa fim adoptati în familia Sa, ca si copii ai Sai.

Declaratia “în Hristos” sau “prin Hristos” este repetata de zece ori în aceasta epistola pe care apostolul Pavel o adreseaza efesenilor. De fiecare data când sunt mentionate, aceste declaratii, ele introduc noi binecuvântari pe care le putem avea prin Hristos, sau fiind în Hristos.

Dumnezeu nu are nepoti si nici stranepoti; ci numai copii. Înaintea Lui, toti avem acelasi statut si aceleasi oportunitati ce revin starii de “copii ai lui Dumnezeu!”

Te-ai gândit vreodata la aceste binecuvântari? Daca te simti singur, neimportant si dispretuit de cei din jur, nu uita ca înaintea lui Dumnezeu esti cineva. Acest statut de “copil al lui Dumnezeu” ce-l primesti numai prin Hristos, ar trebui sa te motiveze ca în anul pe care l-ai început, sa traiesti altfel.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca prin Hristos m-ai adoptat în familia Ta, ajuta-ma sa traiesc ca si copil al Tau, si sa nu te fac de rusine niciodata. Amin.

1 COMENTARIU

  1. FFF Frumos! Am fost cineva si inainte de a cobora pe pamant? Ingerii nu se pot lauda cu numele de copii ai lui Dumnezeu! Se pare ca nu pot canta nici despre HAR. E bine sa stii cine esti si cui aparti si cui datorezi acest lucru 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.