12 Martie ESTI O PERSOANA SPECIALA

0
39

“Dragostea Mea nu se va muta de la tine” (Isaia 54:10)

Misionarul chinez, John Bentley, a distribuit o carte scrisa de Max Lucado, intitulata; “Esti pretios”, unor copii din China care traiau într-un orfelinat. în China, baietii sunt favorizati în comparatie cu fetele. Bebelusii sanatosi au parte de un tratament mai bun decât cei nesanatosi. într-adevar, copiii care nu stiu sa vorbeasca si nu aud, au mici sanse pentru o viata sanatoasa si productiva. Toate mesajele istoriei si culturii le spune “tu nu contezi cu nimic”. Povestirea din cartea lui Lucado îl descrie pe Punchinello, un personaj din lemn care locuieste într-un sat cu oameni din lemn.

Satenii aveau obiceiul de a lipi stele pe cei ce aveau succes si buline pe cei ce doar încercau sa aiba. Punchinello avea atât de multe buline, încât oamenii lipeau pe el buline fara sa aiba vreun motiv anume. Dar când l-a întâlnit pe Eli, creatorul lui, Eli l-a încurajat, spunându-i sa nu ia în considerare parerile celorlalti. “Eu te-am creat”,a explicat el, “iar eu nu fac greseli”. Punchinello nu a mai auzit niciodata astfel de vorbe. în acel moment, bulinele au început sa cada. Iar când copiii de la orfelinat au auzit aceste cuvinte, universul lor a început sa se schimbe. John Bentley descrie cum le-a citit copiilor povestirea si ce efect a avut asupra fiecaruia care a ascultat în timp ce stateau asezati, sorbind fiecare cuvânt.

“Când au înteles ideea din povestire, ca fiecare este special, doar pentru ca au fost creati de cineva plin de dragoste, toti au început sa plânga, inclusiv învatatorii lor! A fost ceva cutremurator”. Astazi, deschide-ti Biblia, citeste care este parerea lui Dumnezeu despre tine si zideste-ti viata pe ea; e singura opinie care conteaza! “Pot sa se mute muntii, pot sa se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, si legamântul Meu de pace nu se va clatina, zice Domnul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.