11 Martie FII SERIOS ÎN RELATIA TA CU DUMNEZEU! (3)

0
41

“Sa nu parasim adunarea noastra” (Evrei 10:25)

Ei tratau Cuvântul lui Dumnezeu cu seriozitate. “Ei staruiau în învatatura apostolilor” (Faptele Apostolilor 2:42). Cercetatorii ne spun ca astazi, citirea personala a Bibliei este mai putin obisnuita printre crestini decât rugaciunea. în locul unui Cuvânt de la Dumnezeu care ne fortifica în provocarile zilei, am pus exercitiile fizice si cappucino. Citirea Bibliei se limiteaza la predica de duminica a pastorului. Primii ucenici au fost atât de dedicati Cuvântului, încât “staruiau (investeau, plateau pretul timpului) în învatatura (studierea pentru a întelege si a dobândi) apostolilor”.

Cuvântul lui Dumnezeu nu numai ca i-a ajutat sa tina piept provocarilor vietii, dar când persecutia i-a facut sa devina fugari, ei au luat Cuvântul cu ei si au plantat noi biserici în toata lumea (Faptele Apostolilor 8:4). Cresti tu în Cuvântul lui Dumnezeu astfel încât sa devii mai puternic în vremurile grele si sa fii pregatit sa influentezi lumea pentru Hristos? Ei luau în serios închinarea si lauda. “Tot timpul stateau în Templu, si laudau si binecuvântau pe Dumnezeu” (Luca 24:53).

Pentru multi dintre noi, cuvântul “închinare” a ajuns sa însemne serviciul de duminica dimineata ““ mai degraba un loc pe care îl frecventam decât un act voluntar al unor inimi devotate care îl glorifica pe Dumnezeu. A fi spectator la serviciul de duminica nu înseamna închinare. Credinciosii Noului Testament au înteles învatatura lui David: “Intrati cu laude pe portile Lui, intrati cu cântari în curtile Lui!” (Psalmul 100:4). Doresti sa fii un închinator serios? Intra în prezenta Lui, concentrându-te exclusiv pe bunatatea Lui si exprima-ti din toata inima aprecierea pentru tot ce este El!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.