12 Mai

1
35

“Vă spun că, în ziua judecății, oamenii vor da socoteală de orice cuvînt nefolositor, pe care-l vor fi rostit.  Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, și din cuvintele tale vei fi osîndit.” Mat.12:36-37

Într-o frază a unei melodii celebre a anilor ́60, se spune: “am auzit aceasta de prin vie!”.
În Biserica Domnului Isus Hristos, care este adevărata vie, n-ar trebuiînsă să se audă nimic murdar și să nu fie nimic putred. Fraze precum: “am auzit”sau “se spune că” sînt afirmații perfecte pentru a răspîndi calomnii, a face aluzii răutăcioase și a propaga zvonuri neadevărate.

Dușmanii lui Neemia au încercat să-l calomnieze și să-l pună pe acesta într-o imagine proastă înaintea poporului, pentru a-l determina astfel să-și întrerupă lucrarea. Așa cum ni se descoperă în capitolul 6 al cărții Neemia, acuzația de trădare, pe care aceștia au răspîndit-o, a fost modul prin care ei încercau să-l distrugă pe Neemia, fiindca în Iuda, trădarea era pedepsită cu moartea!

Ca și credincioși, noi trebuie să fim foarte atenți cu cuvintele pe care le folosim, fiindcă cuvintele pot ucide. Însuși Domnul Isus ne-a atenționat de acest fapt cînd a spus că în ziua judecății, oamenii vor da socoteală chiar pentru fiecare cuvînt pe care l-au rostit.

Și apostolul Pavel ne avertizează în acest sens, spunîndu-ne: ” Niciun cuvînt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud.” Ef.4:29

De aceea, atunci cînd sunteți ispitiți să bîrfiți , puneți-vă întrebarea: “dacă lansez aceste afirmații, vor contribui ele la rezolvarea problemelor sau îi va ajuta pe cei implicați? Dacă nu poți să răspunzi acestei întrebări cu un “DA” categoric, atunci păstrează ceea ce ai auzit sau ceea ce știi pentru tine.

Niciunul dintre noi n-ar trebui să răspîndească niciun fel de informații dacă după ce le-a rostit nu poate să-și treacă numele sau să-și pună semnătura și să susțină public ceea ce a spus.

De aceea, în această zi te îndemn să iei o hotărîre fermă în inima ta, ca următorul zvon pe care îl auzi să îl păstrezi pentru tine și să nu-l mai răspîndești și pentru alții.

FII UN PĂSTRĂTOR DE ZVONURI, NU UN PROMOTOR AL ACESTORA!

1 COMENTARIU

 1. “Dragul meu,

  Vroiam sa stii ca te iubesc si ca ma gandesc la tine mereu. Te stiam inainte de inceperea timpului. Stiu chiar cate fire de par sunt in capul tau! Asa parinte,asa fiu – esti creat dupa chipul si asemanarea Mea. Nu numai ca am planuri cu privire la tine,dar ti-am dat si abilitatile necesare pentru a le implini, si ceea ce dau Eu,nu-ti poate lua nimeni,insa nu neglija aceste daruri,nu uita sa le exersezi si sa le pui in miscare zilnic.
  Fii linistit caci am inceput o lucrare buna in tine si o voi duce la bun sfarsit. Eu totdeauna termin ce am inceput. Cuvantul Meu cu privire la tine este daltuit pentru totdeauna in Cer. Dedicarea Mea fata de tine este eterna. In viata aceasta vei infrunta adversitati,insa inveseleste-te, i-am luat diavolului puterea de a-ti face rau, iar lumii puterea de a te distruge.
  Nu uita ca atunci cand esti la stramtorare,Eu sunt aproape. Da-mi Mie poverile tale si Eu te voi sprijini. Cand esti coplesit de problemele vietii,sprijina-te de Mine.
  Voi fi stanca ta si turnul tau de adapost. Chiar si de vei cadea din cand in cand,
  nu vei fi rapus,pentru ca stai ocrotit in palma Mea.
  Insa ai grija, nu asculta sfatul celor orbi spiritual si nu te invarti in cercurile scepticilor. Cuvantul Meu sa-ti fie desfatarea si vei fi roditor si prosper in tot ceea ce faci, ca un stejar care creste langa un rau.

  Cu multa dragoste,
  Tatal tau.

  PS:Mi-ar face mare placere sa-mi scrii si tu. Ne vedem duminica…la Mine acasa.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.