13 Mai

0
33

“Ferice va fi de voi cînd, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni, și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră! Bucurați-vă și înveseliți-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot așa au prigonit pe proorocii, care au fost înainte de voi. ” Mat.5:11-12

Cu totii știm că vorbele ne pot răni, iar acuzațiile neadevărate și minciunile care se răspîndesc despre noi, ne pot face să ne pierdem vitalitatea fizică și puterea spirituală.

Așa cum ne este descoperit în capitolul 6 al cărții Neemia, aceasta au intenționat și acuzatorii lui Neemia, atunci cînd au răspîndit acuzații grave împotriva lui. Deși nu a avut cuvintele Domnului Isus, care să-l întărească în fața acestor acuzații, Neemia a cunoscut un principiu foarte important: “dacă lucrezi pentru Dumnezeu și cineva îți adresează acuzații false, acesta este un semn de binecuvîntare, nu de blestem!”

Același adevăr l-a rostit și Domnul Isus, atunci cînd a spus: “dacă cineva vă vorbește de rău, bucurați-vă, fiindcă răsplata voastră este mare în ceruri!”

Se poate ca în această zi să fii și tu acuzat pe nedrept, pentru lucrarea pe care o faci pentru Domnul. Sau, se poate ca cineva să te vorbească de rău și să răspîndească despre tine lucruri neadevărate. Dacă ți se întîmpla așa ceva, amintește-ți că, în aceste situații, te poți bucura în Domnul !

La fel ca și Neemia, te poți ridica deasupra zvonurilor, să-ți continui cu credincioșie împlinirea slujirii care ți-a fost încredințată. Pentru a trăi această binecuvîntare, amintește-ți îndemnul pe care ni-l dă scriitorul epistolei către Evrei, atunci cînd ne descoperă atitudinea pe care a avut-o Domnul Isus în ziua încercării : “Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a disprețuit rușinea, și stă la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.” Evrei 12:2

Uită-te la Domnul Isus, care a suferit persecuții și acuzațiinedrepte, și continuă-ți alergarea privind înainte, fără a te lăsa amăgit sau influențat de ceea ce se spune despre tine.

ACUZAțIILE FALSE SÎNT URMATE DE O MARE RĂSPLĂTIRE, ATUNCI CÎND LE SUPORțI CU BUCURIE PENTRU HRISTOS!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.