11 Mai

0
41

“Toți oamenii aceștia voiau să ne înfricoșeze, și își ziceau: “Li se va muia inima, și lucrarea nu se va face.” Acum, Dumnezeule, întărește-mă!” Neemia 6:9

Cred că pentru efortul lor, dușmanii lui Neemia ar trebui să primească nota 10. Dacă amenințările cu violența nu l-au oprit pe Neemia din efortul depus pentru reconstrucția zidului Ierusalimului, dușmanii săi au adoptat o altă tactică și au încercat să-l calomnieze pe Neemia, răspîndind minciuni.

În acest fel ei s-au asemănat perfect cu cel ce este dușmanul nostru și dușmanul lui Dumnezeu, pe care Domnul Isus l-a numit: “tatăl minciunii!” Ioan 8:44.

Minciuna pe care aceștia au folosit-o pentru calomnierea lui Neemia a fost un mare neadevăr. În auzul tuturor, aceștia au declarat: “Neemia, toată lumea știe deja că intenția ta este să devii regele Iudeii. Reconstruiești zidul cetății Ierusalimului fiindcă ești egomaniac. Faci toate aceste lucruri din interes și vom spune regelui Persiei despre tine!”

Fiindcă dușmanii lui Neemia nu au reușit prin amenințări să-i învingă voința, au căutat să-l dărîme psihic, răspîndind zvonuri neadevărate. Iar pentru a atinge acest obiectiv, aceștia au recurs la cea mai veche armă de luptă folosită de Diavol, minciuna!

Promotorii acestor zvonuri au înflorit lucrurile, le-au prezentat într-o imagine deformată și au răspîndit neadevăruri, lucrînd cu o normă întreagă. Cu toate acestea, Neemia nu s-a lăsat învins de toate acuzațiile care i s-au adus. De aceea, după ce a răspuns acuzatorilor spunîndu-le: “Ce ai spus tu în scrisoare nu este; tu de la tine le născocești!”, Neemia s-a rugat lui Dumnezeu să-i dea putere, ca să poată termina lucrarea pe care o începuse.

Cu siguranță că ai avut momente în viață cînd cineva a raspîndit lucruri neadevărate și despre tine. Au fost persoane care au mințit și au răspîndit neadevăruri despre tine, pentru a-ți face rău.

Fiindcă ai trecut prin astfel de situații, lasă-mă în această zi să te întreb: i-ai iertat sau încă mai porți amărăciune față de ei?

Dacă ai fost bîrfit, cere-i lui Dumnezeu putere pentru a-i ierta pe cei ce ți-au greșit și apoi roagă-te ca Dumnezeu să-ți întărească mîinile ca să poți termina lucrarea pe care El ți-a încredințat-o, fără a mai purta niciun fel de amărăciune în inima ta.

CERE-I PUTERE LUI DUMNEZEUPENTRU A TE ÎMPOTRIVI ACUZAțIILOR FALSE ȘI PENTRU A TERMINA LUCRAREA CARE țI-A FOST ÎNCREDINțATĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.