12 IUNIE – NU MUȘCA MOMEALA

0
40


-“Nu suntem în neștiință despre planurile lui (Satana)”

(2 Corinteni 2:11)-

Satana, pe care Biblia Îl numește “ispititorul”, lucrează ca un pescar experimentat, În două moduri. Mai întâi, el știe că peștelui I se face foame și știe când trage. Să ințelegem un lucru: noi ne-am născut cu un gol în suflet pe care numai Dumnezeu îl poate umple și dacă nu te întorci la Dumnezeu și nu zidețti o relație cu El, vei încerca să umpli acel gol cu lucruri greșite. “Si unde găsesc lucrurile bune?” întrebi tu. Psalmistul răspunde: “Înaintea Feței Tale sunt bucurii nespuse și desfătări veșnice în dreapta Ta” (Psalmul 16:11).

Exista o diferență semnificativă între modul în care a reacționat losif la ispita cu soția lui Potifar și modul în care David a reacționat la ispita cu Batșeba. David s-a uitat și a continuat să se uite dar losif a fugit. În consecință, David a cules o inimă zdrobitâ, iar losif a cules mare binecuvântare. Biblia spune: “dacă niște păcătoși vor să te amăgească, nu le lasa câștigat de ei!” (Proverbe 1:10).

Fii sincer cu tine însuți. Recunoaște că există locuri în care nu ar trebui să mergi, obiceiuri pe care nu ar trebui să le ai și prieteni în compania cărora nu ar trebui sa te găsești. În al doilea rând, el știe cu ce momeală se prinde peștele. Data viitoare când cineva cade și tu ești tentat să gândești “eu nu aș face niciodată așa ceva”, oprește-te și intreabă-te “ce fel de momeală aș înghiți eu?

” Poate nu știi incă răspunsul la această intrebare, dar Satana îl știe și el are răbdare: va aștepta o viață dacă trebuie, el nu se grăbește. Pe el nu-l interesează dacă cedezi la “poftele tinereții” sau în ultimele câteva ture prin păcate mai subtile, atâta timp cât pierzi lupta. Așa că “nu mușca momeala”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.