„Îmi pusesem nădejdea în Domnul”
(Psalmul 40:1)

Psalmistul a spus: „îmi pusesem nădejdea în Domnul, și El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. M-a scos din groapa pieirii…; mi-a pus picioarele pe stâncă, și mi-a întărit pașii. Mi-a pus în gură o cântare nouă, o laudă pentru Dumnezeul nostru. Mulți au văzut lucrul acesta, s-au temut” (v. 1-3).

Să aștepți înseamnă să crezi că Dumnezeu știe ce face, chiar și atunci când nu-ți face cunoscute toate detaliile. Poate ești necăsătorit și cauți o persoană cu care să-ți împărți viața. Poate ești pe punctul de a intra într-o relație, dar știi că nu ar fi pe placul Iui Dumnezeu. Nu e persoana potrivită deoarece nu împărtășiți aceleași valori, aceleași idealuri sau aceeași dedicare față de Hristos.

Poate ești ispitit să ai relații intime chiar dacă nu ești căsătorit. Calea lumii este să-ți arate o mostră a produsului înainte să-l cumperi, dar tu știi că nu e și calea lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, ești tentat să te gândești: „M-am săturat să tot aștept. Mă voi duce să experimentez plăcerea care mă așteaptă și o să mă gândesc la consecințe mai târziu”. Samson a făcut așa și a ajuns să-și piardă vederea, puterea, reputația, libertatea și viața.

Rezistă, pentru a primi binecuvântarea Iui Dumnezeu! Roagă-te: „Doamne,” nu doresc să mă implic în nici o relație care știu că Te-ar dezonora, care m-ar răni și care ar aduce suferință în viețile altora. Tu ai spus ca gândurile pe care Ie ai cu privire la mine sunt bune. Deci, chiar dacă uneori am impresia că nimeni nu înțelege cât este de greu, mă voi încrede în tine și voi continua să aștept cu răbdare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.