12 Iunie

0
51

Dupa ce a spus aceste cuvinte, Isus S-a tulburat în duhul Lui, a marturisit si a zis: “Adevarat, adevarat, va spun, ca unul din voi Ma va vinde.Ucenicii se uitau unii la altii si nu întelegeau despre cine vorbeste. ….Isus a raspuns. “Acela caruia îi voi întinge bucatica , si i-o voi da.” Si a întins o bucatica, si a dat-o lui Iuda, fiul lui Simon, Iscarioteanul. Cum a fost data bucatica, a intrat Satana în Iuda. Isus i-a zis:”Ce ai sa faci, fa repede.” Ioan 13:21-27

Este demn de remarcat adevarul descoperit de pasajul Scripturii de astazi, care ne arata ca cel ce l-a vândut pe Domnul Isus, a fost unul dintre cei mai onorati ucenici din timpul mesei pascale.

Amintindu-ne de ceea ce-a urmat dupa ce Domnul Isus i-a înmânat lui Iuda, bucatica înmuiata în blid, putem spune ca nu-i usor sa fii înselat de cel mai bun prieten. Ranile provocate de înselaciunea prietenilor dor cel mai mult.

Îmi aduc aminte ca în timpul colegiului, am reusit sa economisesc o mare suma de bani, încât în semestrul al doilea, m-am hotarât sa închiriez un apartament în afara campusului. În acea vreme aveam un bun prieten care s-a oferit sa ma primeasca împreuna cu el, în apartamentul pe care îl închiriase.

Aceasta oferta mi s-a parut deosebit de atractiva, mai ales ca venea din partea celui mai bun prieten, care se pregatea la fel ca si mine sa devina predicator.

Numai ca în lunile ce au urmat, acesta mi-a crescut mereu nota de plata, cerându-mi tot mai multi bani pentru telefon, fara sa-mi arate factura . Pentru ca îmi ceruse multi bani si pentru servicii despre care nu am auzit si nici nu au fost împlinite vreodata, în numai câteva luni, am cheltuit aproape tot ceea ce economisisem.

Pentru ca banii ramasi nu-mi mai ajungeau sa platesc în acelasi fel si ultima luna a semestrului, a trebuit sa-mi schimb gazda si sa închiriez o garsoniera.

Nu eram necajit ca urma sa-mi schimb apartamentul, ci faptul ca am fost înselat de cel mai bun prieten, ma durea cel mai mult!

Unul dintre fostii prim ministri ai Australiei, a fost odata atacat verbal, foarte violent, în parlament, chiar de catre unul dintre membrii partidului sau. Dupa ce acest oponent si-a încheiat acuzatiile, primul ministru s-a ridicat la microfon si în loc sa-i raspunda cu aceleasi cuvinte, si-a dus mâinile la urechi si a început sa se uite tinta spre cel care i se împotrivise.

Dupa un lung moment de tacere, cineva din sala l-a întrebat de ce nu-i vorbeste? Astept sa cânte cocosul; i-a raspuns atunci primul ministru!

Ca sa arate cât de neasteptate au fost pentru el acele acuzatii venite chiar din partea unui coleg de partid, primul ministru, a facut o referire clara la lepadarea lui Petru.

Chiar daca stii ce înseamna durerea tradarii, fiind tu însuti înselat de prieteni, trebuie sa ti-L alegi pe Domnul Isus sa-ti fie prieten adevarat, pentru ca El, nu înseala pe nimeni.

Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca toti cei care Te-au ales, nu vor fi dati de rusine, fii si prietenul meu, caruia sa-i destainui adâncul sufletului si pe care sa-L urmez cu credinciosie. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.