11 Iunie

0
43

“Stiu faptele tale: ca nu esti nici rece, nici în clocot. O, daca ai fi rece sau în clocot! Dar, fiindca esti caldicel nici rece, nici în clocot, am sa te vars din gura Mea.” Apocalipsa 3:15-16

În timp ce îsi conducea masina pe o strada foarte aglomerata din Memphis Tennessee, pastorul Maxie Dunnam, a fost atras de un mesaj ce era scris pe parbrizul din spate a autovehicolului din fata sa. Pentru ca a dorit sa nu se însele cu privire la ceea ce era scris, pastorul a condus mult mai aproape de masina din fata sa, pâna când a reusit sa citeasca sloganul: “Sunt un crestin generalist!”

Dupa ce a citit aceasta inscriptie, curiozitatea sa a crescut si mai mult, pentru ca a observat lânga literele mari si un înscris cu litere mult mai mici. Conducând si mai aproape, el a reusit sa citeasca în al doilea rând si afirmatia: “întreaba-ma daca vrei sa stii de ce!”

Dupa ce a citit întregul slogan, pastorul a devenit si mai curios sa afle ce-a vrut sa spuna soferul prin aceasta declaratie, mai ales ca acesta conducea un mercedes nou nout. Cum poate un sofer care conduce o asa masina, sa spuna ca este un crestin generalist?

Pentru a descoperi acest mister, pastorul a început sa urmareasca masina din fata sa, cautând un prilej sa-l întrebe pe sofer, de ce a lipit pe parbriz, aceasta emblema.

Pastorul a beneficiat de o astfel de ocazie, pentru ca dupa numai câteva minute, soferul mercedesului a intrat la o spalatorie auto. Desi nu avea nici o intentie sa-si spele masina, pastorul a intrat si el la spalatorie, doar pentru a sta de vorba cu acel sofer, ce pretindea a fi un crestin generalist.

În discutia care a urmat, soferul a povestit pastorului ca multa vreme a fost membru al unei biserici locale. Dar s-a plictisit de multele norme denominationale pe care le-a întâlnit si de restrictiile care i s-au impus. De aceea s-a hotarât sa promoveze un alt fel de crestinism, care sa aiba o perspectiva mult mai larga. În acest fel, el a ajuns sa nu mai fie legat de vreo biserica locala, sau de vreo forma de închinare.

De aceea, ca sa-si promoveze noile convingeri, a hotarât sa poarte pe masina sa aceast abtibild, pentru ca toti cei care îl vor întâlni, sa stie ca el nu mai are prejudecati . Accepta pe oricine si este deschis pentru orice!

Nu-i asa ca acest mod de gândire este tot mai ispititor astazi?

Mirat însa de nonconformismul acestui sofer, ce dorea sa promoveze o noua forma de crestinism, dupa ce i-a ascultat explicatiile, pastorul Dunnam s-a întrebat: “câti oare dintre crestinii zilelor noastre, care se declara a avea o teologie globalista si traiesc fara a mai avea principii biblice, mai sunt cu adevarat ucenicii Domnului Isus?”

Acestia au început considerând o norma prea restrictiva, sa faci parte dintr-o biserica locala, dar au ajuns foarte repede sa nesocotesca chiar si principiile Scripturii, care i-ar fi ajutat sa fie cunoscuti ca ucenici ai lui Hristos. Din aceasta cauza, astazi, am ajuns sa întâlnim mai multi crestini generalisti, decât ucenici ai lui Hristos!

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa nu ma multumesc a fi doar un crestin de duzina, traind în mod globalist-ecumenist, ci da-mi putere sa fiu un ucenic adevarat, urmând întocmai modelul pe care Tu mi l-ai lasat. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.