13 Iunie

0
58

” Fiindca atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” Ioan 3:16

A accepta ca Domnul Isus a avut mâinile si picioarele strapunse de cuie , fiindca ne-a iubit si a murit în locul nostru, este o idee pe care tot mai multi oameni, nu mai sunt pregatiti sa o creada. Cu toate acestea, atunci când se manifesta, dragostea este gata sa plateasca orice pret.

În vremea studentiei am citit o întâmplare deosebita, traita de Mosses Mendelssonn, bunicul unui mare compozitor german. Mosses era un tinerel scund si cocosat.

Într-o zi însa, acesta a mers sa viziteze un comerciant din Hamburg ce avea o fata foarte frumoasa, pe care Mosses a admirat-o de cum i-a trecut pragul casei. Tânara însa l-a ignorat, privindu-l mai degraba cu frica, pentru ca se temea de cocoasa lui.

Înaintede a pleca, Mosses a mers sa-i spuna tinerei, la revedere. Când a pasit în camera ei, fata tinerei radia de stralucire. Dar când aceasta l-a vazut, privirea i s-a îndreptat imediat spre podea.

În acele momente, inima lui Mosses a început sa bata si mai tare pentru ea. De aceea dupa câteva ezitari, acesta a întrebat-o : “crezi ca fiecare casatorie este planuita în cer ?”

Da; i-a raspuns tânara! Si tu ai aceeasi convingere; nu-i asa? Desigur, i-a raspuns Mosses. Eu cred ca la nasterea fiecarui baiat, Dumnezeu spune ca el se va casatori cu fata aceea!

Atunci însa când eu m-am nascut, a continuat el, cred ca Dumnezeu a spus ca Mosses se va casatori cu fiica comerciantului. Dar sotia lui va avea cocoasa !

În acele momente însa, eu l-am întrerupt pe Dumnezeu si i-am spus: ” Doamne; cred ca sa poarte o cocoasa toata viata, pentru ea ar fi o mare tragedie! De aceea Te rog sa mi-o dai mie, iar ea sa ramâna frumoasa si atragatoare!

Aceste cuvinte rostite de Mosses au rascolit inima acelei tinere asa de profund, încât aceasta s-a apropiat si l-a îmbratisat, devenindu-i apoi o sotie credincioasa si iubitoare.

Dupa ce am auzit aceasta întâmplare, încercând sa înteleg semnificatia ranilor lasate de cuiele care au strapuns mâinile si picioarele Domnului Isus, am ajuns la aceeasi concluzie. Acele rani ar fi trebuit sa le purtam noi, ca urmare a pedepsei pentru pacatul pe care l-am savârsit. Dar Domnul Isus S-a oferit sa le poarte El, pentru ca noi sa ramânem frumosi si fericiti!

Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca ai purtat si pedeapsa pentru pacatul meu, ajuta-ma sa Te iubesc neconditionat si sa ma daruiesc total, Tie. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.