12 Iulie-LUCRURILE SE SCHIMBĂ, NU ȘI DUMNEZEU

0
51

“Omul”¦ să trăiască bine “¦ în toate zilele vieții lui” (Eclesiastul 5:18

De multe ori citim în Scriptură: “A trăit și a murit!” Iar acest lucru se întâmplă deoarece nimic nu este veșnic pe pământul acesta. Toate lucrurile sunt trecătoare și au un sfârșit. Toate lucrurile se schimbă doar Dumnezeu nu se schimbă și este veșnic! Cunoscând acest lucru vei putea trece mai ușor prin perioadele dificile ale vieții, te va împiedica să te agăți de perioadele ușoare din viața ta și te va ajuta să te încrezi în Dumnezeu, lată trei adevăruri importante pe care să nu le uiți:

1) Bucură-te de ziua de astăzi! E un dar -de aceea se numește “cadou” (joc de cuvinte ce nu poate fi redat în limba română și care pornește de la cuvântul englezesc “present” care înseamnă prezent, dar și cadou ““ n.tr). Solomon a spus: “să se bucure în mijlocul muncii lui, acesta este un dar de la Dumnezeu” (v. 19). Chiar dacă ai în minte scopuri sau obiective de îndeplinit, învață să trăiești în prezent. Nu lăsa bucuria să aștepte și nu o lăsa să plece în timp ce ești în așteptarea următorului eveniment important.

2) Învață să apreciezi lucrurile mărunte. Ele sunt peste tot: dragostea unui bun prieten, o faptă bună, o idee nouă, un somn odihnitor, bucuria de pe chipul copilului tău. Când apreciezi ceea ce ai, ceea ce ai se înmulțește. Când ești mulțumitor pentru lucrurile mărunte, Dumnezeu îți va da mai multe lucruri pe care să le apreciezi (Matei 25:23). 3)

Fiecare sfârșit aduce un nou început. Există două afirmații pe care nu trebuie să le crezi. Prima spune: “Situația asta nu se va îmbunătăți în veci!” Iar a doua: “Niciodată nu vei putea face față acestei situații!”. Ambele sunt distorsionări ale adevărului.

Cuvântul lui Dumnezeu spune că totul trece. Și în timp ce treci printr-o situație, El îți promite să te “întărească și”¦ să-ți vină în ajutor” (Isaia 41:10). Așa că încrede-te mai departe în Dumnezeu și în Cuvântul Lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.