11 Ianuarie

1
46

” Înaltati pe Domnul, Dumnezeul nostru, si închinati-va pe muntele Lui cel sfânt! Caci Domnul, Dumnezeul nostru, este sfânt!” Psalmul 99:9

Un învatator de scoala duminicala, si-a cumparat un bilet de avion, ca sa mearga la o întâlnire la care trebuia sa prezinte o lectie biblica. În timpul zborului, acesta si-a scos biblia si-a început sa-si revizuiasca lectia .

Faptul ca a deschis biblia, a atras atentia vecinului sau de scaun, care voia sa-i vorbeasca. Desi a observat acest fapt, Richard Speight, n-a început nici o conversatie, fiindca era preocupat sa-si termine lectia.

Când a vazut însa ca si vecinul sau de scaun a scos o biblie din buzunar, si-a întrerupt lectia si-a început o discutie cu vecinul sau, care nu s-a mai încheiat decât atunci când au parasit aeroportul.

Scuzându-se ca l-a întrerupt din studiul sau, Nail, vecinul sau, a început sa-i povesteasca experienta vietii sale spunând:

În viata mea, a fost o vreme când lucrurile au mers din rau în mai rau. Începusem sa beau câte un pahar, pentru a fi sociabil cu cei din jur. În foarte scurt timp însa, acelui pahar i s-a mai adaugat unul, apoi altele, si numarul acestora crestea cu fiecare zi. Din aceasta cauza, în acea vreme, ajunsesem sa nu ma mai trezesc. Eram beat mai tot timpul. Acest fapt m-a facut sa-mi pierd serviciul, iar sotia si copiii, m-au parasit plângând.

O obligatie pe care o aveam, m-a determinat ca într-o zi sa merg în oras, pentru a-mi întâlni un prieten. Pentru a ajunge la acea persoana, am închiriat o masina. Deoarece eram înca sub influenta alcoolului, când am ajuns în oras, la o intersectie n-am mai vazut semaforul. Intrând în intersectie, am fost lovit în acelasi timp de doua masini care circulau regulamentar.

În timpul accidentului, am fost aruncat afara din masina, fara haine. Când a venit salvarea, desi eram inconstient si doctorii nu mi-au gasit nici un fel de puls, acestia au hotarât sa ma duca la spital, pentru mai multe investigatii. În salvare însa mi-am revenit, si cu toate ca înca nu puteam sa vorbesc, am început sa ma rog lui Dumnezeu, cerându-mi iertare si facând promisiuni ca nu voi mai bea niciodata.

I-am fagaduit lui Dumnezeu ca daca ma va scapa cu viata, îl voi sluji câte zile voi mai avea de trait!”

Ajungând la spital, dupa ce m-au supus unor examinari amanuntite, doctorii au constatat ca nu am nici o afectiune majora. De aceea, dupa câteva injectii pentru calmarea durerilor si câteva pansamente prin care mi-au fost îngrijite ranile, m-au lasat sa plec spunându-mi sa vin la control, în fiecare zi din acea saptamâna.

Aflat înca sub socul evenimentelor prin care trecuse, pentru a se odihni si a fi aproape de spital, am închiriat o camera la un motel. Înainte însa de a ma caza, pentru a trece mai usor peste necazurile mele, am cumparat un bax de cutii de bere.

Dupa ce am ajuns în camera, înainte de a deschide prima cutie de bere si a ma aseza în pat ca sa ma odihneasc, am deschis televizorul. Când imaginea a aparut pe ecran, pe televizorul care a ramas fixat pe un post crestin, a aparut Billy Graham, care si-a întins degetul înspre mine spunând: “Ai facut o promisiune lui Dumnezeu si n-ai împlinit ceea ce ai fagaduit!”

Când am auzit aceste cuvinte pe care Billy Graham le rostea, la o campanie de evanghelizare, genunchii au început sa-mi tremure, si ca si cum cineva m-ar fi trezit din somn, m-am prabusit pe dusumea si mi-am recunoscut pacatul pentru întâia data în viata. În acele momente, când mi-am cerut iertare lui Dumnezeu, pentru mine a fost vremea unui nou început.

Dupa rugaciune spunea el, m-am ridicat de pe genunchi, am mers la baia din camera, si deschizând fiecare cutie cu bere, am varsat-o în chiuveta. Când am terminat ultima cutie, am recunoscut ca numai Duhul Sfânt mi-a dat putere sa golesc cutiile în chiuveta, pentru ca un betiv n-ar fi reusit niciodata sa ia o asa hotarâre!”

Nu cumva ai trecut si tu prin aceeasi experienta? Daca ai încercat sa ai un nou început, doar prin eforturi personale si ai esuat, nu uita ca Duhul Sfânt te poate ajuta sa dobândesti o eliberare deplina, si sa traiesti bucuria unui nou început.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; si-n viata mea sunt munti de probleme, pe care nu-i pot escalada singur. Ajuta-ma sa-mi cer iertare pentru toate pacatele pe care le-am savârsit, si sa ma pocaiesc sincer, pentru ca prin puterea Duhului Sfânt, sa pot avea un nou început. Amin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.