12 Februarie

0
38

” Atunci Isus a sezut jos, a chemat pe cei doisprezece, si le-a zis : “Daca vrea cineva sa fie cel dintâi , trebuie sa fie cel mai de pe urma din toti si slujitorul tuturor!” Marcu 9:35

În timpul calatoriei spre Capernaum, ucenicii Domnului Isus au avut o discutie aprinsa între ei, dorind sa afle cine este cel mai mare. Când au ajuns în Capernaum, Domnul Isus i-a întrebat despre subiectul acestei discutii. În loc sa dea un raspuns, ucenicii n-au scos nici o vorba, pentru ca se simteau rusinati de cele ptrecute.

Atunci Domnul Isus i-a adunat împreuna si le-a spus: “Cine vrea sa fie cel dintâi si sa ajunga cel mai mare, trebuie sa se faca slujitorul tuturor!”

Dar ce înseamna a fi un slujitor? În societatea de astazi, sunt tot mai putini cei care înteleg cu adevarat ce înseamna a fi un rob slujitor. Un rob este omul care pune nevoile altora mai presus de nevoile sale, fiind gata a le împlini, cu pretul oricarei jertfe.

Aceasta slujire nu-i totdeauna usor de îndeplinit, fapt demonstrat chiar si de atitudinea ucenicilor, pentru ca în viata, omul doreste sa domneasca si se asteapta mai degraba sa fie slujit . Alegând însa sa fii slujitorul semenilor, înseamna a împlini ceea ce de fapt suntem chemati sa facem, misiune care ne va ajuta sa ajungem mari în ochii lui Dumnezeu.

Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca m-ai slujit purtându-mi povara pacatului, ajuta-mi sa pun nevoile celor din jur pe primul plan al vietii mele, slujindu-i cu daruire, pentru ca sa ma aseman Tie. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.