11 Februarie

0
51

” Daca faci bine, vei fi bine primit; dar daca faci rau, pacatul pândestela usa; dorinta lui se tine dupa tine, dar tu sa-l stapânesti.” Geneza 4:7

George Crum a trait în America acum un secol si jumatate, fiind seful unuitrib indian. El avea însa si un han în care îi primea pe vizitatori,  obisnuind chiar el însusi sa le pregateasca mâncarea si sa-i serveasca lamasa.

Într-o zi, în hanul sau a pasit Cornelius Vanderbuilt, un mare bogatasdintr-un oras din vecinatate. Acesta s-a asezat la masa si-a comandatcartofi pai. Pentru ca nu mai auzise de acest meniu, George a curatatcartofii asa cum stia, i-a taiat în patru si i-a prajit în untura.

Când Vanderbuilt a primit cartofii comandati, i-a trimis înapoi labucatarie, spunând ca sunt prea grosi. El stia cum trebuia sa arate cartofii,  pentru cafusese în Franta si acolo servise “Franch Fries”. Pentru ca n-afost multumit nici a doua oara cum aratau cartofii, acesta i-a returnat dinnou la bucatarie. Acest fapt s-a întîmplat de mai multe ori, pâna cândGeorge a învatat sa taie cartofii foarte subtiri si sa-i rumeneasca bine înuntura.

Lui Vanderbuilt i-au placut asa de mult acesti cartofi subtiri prajiti înuntura, încât acestia au devenit mâncarea lui preferata, iar în foarte scurttimp acest meniu a cucerit întreaga America. Astazi acesti cartofi suntcunoscuti ca o varianta a cartofilor “Franch Fries” fiind o garniturasolicitata în toate restaurantele.

Ceea ce apreciez cel mai mult din aceasta întâmplare, este faptul caGeorge nu s-a lasat biruit de mânie atunci când i-au fost returnati de maimulte ori cartofii pe care îi pregatise. Pentru ca si-a înfrânt mânia sis-a autodisciplinat învatând ceva nou, el a ajuns sa creeze ceva bun; omâncare preferata în toata America.

Mai mult însa decât atât; din acea zi între el si domnul Vanderbuilt s-acreat o strâna prietenie.

Sunt momente când si noi ne mâniem pe anumite lucruri sau situatii care nise întâmpla. N-ar trebui însa sa ne plângem sau sa ne lasam biruiti, ci maidegraba ar trebui sa folosim aceste frustrari pentru a face ceva frumos sifolositor în slujrea din biserica, în relatiile dintre noi si spre binelesocietatii.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa nu ma mai plâng de ceea ce mi seîntâmpla, ci în supunere si credinciosie sa transform orice frustrare într-omare binecuvântare pentru cei din jur. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.