13 Februarie

0
42

“Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii? Matei5:46

În timpul misiunii Sale, Domnul Isus a vorbit în repetate rânduri despre importanta dragostei spunând: “Iubeste-L pe Dumnezeu cu tot sufletul tau, cu toata inima ta si cu toata puterea ta!”. “Iubeste-ti vecinii ca pe tine însuti!”. “Iubiti pe vrajmasii vostri si rugati-va chiar si pentru cei ce va urasc si va prigonesc!”Aceste declaratii sunt unele dintre cele mai remarcabile afirmatii care au fost facute vreodata despre acest subiect, confirmând faptul ca dragostea este una dintre cele mai mari virtuti spirituale.

Am citit recent despre o tânara care s-a întors acasa din orasul unde studia, pentru a petrece vacanta împreuna cu parintii. Într-o zi însa, aceasta a plecat de acasa dis de dimineata si nu s-a mai întors pâna seara târziu, fara sa spuna parintilor unde avea sa mearga.

Când s-a întors acasa, între ea si parinti a început o cearta deosebita pe acest subiect: “Unde ai petrecut toata ziua, fara sa ne spui; au întrebat-o mereu si mereu parintii?

În loc însa sa raspunda întrebarilor parintilor, acea tânara a încercat sa se justifice spunând: “Acum sunt deja studenta; de ce sa va mai dau explicatii pentru tot ceea ce fac?

Stim ca nu mai esti un copil, au încercat atunci sa-i explice parintii; dar ne-am îngrijorat toata ziua, pentru ca n-am stiut unde ai plecat si ceea ce ti se întâmpla.

Pentru ca în acea discutie n-au reusit sa afle nici un raspuns, parintii au hotarât sa-i dea fiicei lor o lectie practica.

Fara sa-i spuna nimic, acestia au încredintat pe copiii lor mai mici, unei prietene si au plecat sa petreaca un weekend, într-o statiune. Acolo au avut un timp deosebit, bucurându-se de soare si apa, fara sa raspunda la nici un apel telefonic.

Când s-au întors acasa, fiica lor i-a asteptat în prag, întrebându-i: “Unde ati fost atâtea zile, fara sa-mi spuneti unde ati plecat si fara sa-mi raspundeti la telefon? M-am îngrijorat pentru voi!”

De ce te-ai îngrijorat; au întrebat-o atunci parintii? Suntem maturi si stim ceea ce facem! De ce-ar fi trebuit sa-ti spunem si tie unde am plecat?

Când le-a auzit raspunsul, fiica a început sa râda, demonstrând ca a învatat lectia parintilor. Desi au aplicat o metoda drastica, acesti parinti sunt deosebiti, pentru ca au stiut sa arate fiicei lor, dragostea si preocuparea lor pentru ea, prin experienta proprie.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti multumesc pentru dragostea ce mi-ai aratat-o prin jertfa Fiului Tau. Ajuta-ma sa ma aseman Tie si sa-i iubesc pe cei din jur, în aceiasi masura. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.