12 August-NU TRAGE CONCLUZII PRIPITE

0
75

“Voi veghea asupra căilor mele, ca să nu păcătuiesc cu limba” (Psalmul 39:1)

Cu toții greșim din când în când, chiar și cei mai buni dintre noi. Când John D. Rockefeller a condus compania Standard Oii, unul din membri executivului a făcut o greșeală care a costat peste 2 milioane de dolari. Ceilalți membri ai executivului au crezut că Rockefeller se va năpusti asupra lui și-l va concedia. Dar nu a făcut-o. Înainte să-l cheme în birou, s-a așezat pe scaun, a luat un carnețel și a notat: “puncte în favoarea acestui bărbat”. Apoi a făcut o listă cu calitățile omului, inclusiv modul în care a ajutat compania să ia decizia corectă și să aducă un câștig de milioane de dolari.

Unul din membrii executivului care a fost martorul acestui fapt a spus mai târziu: “De fiecare dată când sunt tentat să desființez pe cineva, mă forțez să mă așez și să fac o listă a calităților pe care le are. Când termin, am perspectiva corectă. Și lucrul cel mai bun, mânia îmi este sub control. Nu vă pot spune de câte ori acest obicei m-a împiedicat să fac cele mai scumpe greșeli din viața mea ““ prin pierderea cumpătului. O recomand tuturor celor care au de-a face cu oameni”.

Deci, înainte să tragi concluzii pripite în privința cuiva, oprește-te și cere-l lui Dumnezeu înțelepciune, apoi așează-te și fă o listă cu cele mai bune calități ale acelei persoane. Dacă faci așa, vei ajunge deseori la o altă concluzie. Un lucru e sigur, o vei aborda cu atitudinea potrivită și nu vei spune lucruri pe care mai târziu le vei regreta. Evident, psalmistul și-a învățat lecția: “voi veghea asupra căilor meie, ca să nu păcătuiesc cu limba”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.