11 August – ÎNVINGE PERFECțIONISMUL

0
37

– “Nu că am “¦ și ajuns desăvârșit” (Filipeni 3:12) –

Dacă îngădui, perfecționismul îți va fura pacea, plus bucuria oricărui lucru pe care l-ai realizat până acum. Producătorul de articole sportive Fila și-a rezervat o pagină întreagă într-un ziar, pentru o reclamă care îl ridica în slăvi pe purtătorul de cuvânt al NBA All-Star, Grant Hill și în același timp dădea o lovitură puternică presiunii pe care tinerii o simt astăzi de a fi perfecți.

Reclama îl înfățișează pe Hill înconjurat de următorul text: “Anul acesta Grant Hill și-a condus echipa să înscrie, să contraatace, să preia mingea și a câștigat un loc în echipa olimpică, nu a lovit un oficial, nu a solicitat o prelungire de contract, nu a întârziat niciodată, a fost întotdeauna cordial, nu și-a părăsit prietenii din liceu, și-a ascultat mama, nu l-a uitat pe portar la Crăciun, și-a făcut patul zilnic, a promis sâ facă dușuri mai scurte din dorința de conservare a apei, a dormit mult, nu a lovit o muscă, și-a organizat gândurile, a ales hârtia în locul plasticului, a apărut îmbrăcat complet la interviuri, și-a îmbunătățit vocabularul, și-a numărat binecuvântările, a spus lucruri drăguțe despre coechipieri, a plătit parcarea altora, a practicat ce a predicat, chiar a fost atent la instrucțiunile stewardesei în caz de urgență, a donat un rinichi ““ și a jurat că anul viitor se va descurca mai bine”.

Hai să fim serioși. Întotdeauna vor exista domenii în viața ta care necesită îmbunătățire; nu vei “ajunge” niciodată. Dar asta nu înseamnă că nu te poți opri ca să savurezi clipa sau să sărbătorești distanța pe care ai parcurs-o deja și să-ți spui: “Nu sunt tot ceea ce ar trebui să fiu, dar sunt mai bun față de cum obișnuiam să fiu. Mă descurc mai bine și sunt pe drum doar cu ajutorul Domnului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.