„Tu cine ești de judeci pe aproapele tău?”
(lacov 4:12)

Nimeni nu vrea să-și petreacă timpul cu cineva care monopolizează conversația pentru a-l pune la curent cu lista primelor zece persoane care trebuie criticate. E mai atractiv sa stai acasă și să te uiți la filme vechi în reluare decât să stai într-o astfel de companie!

Este un adevăr greu de tolerat,  dar oamenii de care ai nevoie cel mai mult te vor evita atunci când te faci cunoscut drept cel ce caută nod în papură. Uneori critica este necugetată! Dacă ai sta sub călăuzirea Duhului lui Dumnezeu, concentrându-te pe lucruri pozitive, nu ai spune niciodată așa ceva. Să observăm ce a spus Aaron: „l-am făcut ca niște nechibzuiți” (Numeri 12:11).

El nu a încercat să-și apere poziția spunând: „Da, Moise s-a căsătorit, într-adevăr, cu persoana nepotrivită” sau 12  “merităm să fim mai mult în lumina reflectoarelor”. Nu, el si-a dat seama de greșeală, s-a pocăit și s-a întors de la ea. Și tu trebuie să faci la fel. De ce? deoarece critica blochează revărsarea binecuvântării lui Dumnezeu în viața ta! Oswald Chambers a scris: „Ori de câte ori te afli în postura criticului, este cu neputință să intri în comuniune cu Dumnezeu”.

Oprește-te și întreabă-te: „Eliberarea de moment pe care o simt când îi critic pe alții merită să pierd sentimentul prezenței lui Dumnezeu?” Pentru a recupera acest sentiment al  prezenței Lui, trebuie să-ți mărturisești atitudinea critică și s-o părăsești, apoi s-o înlocuiești cu una plină de bunătate și de dragoste.

Astăzi, pleacă-te pe genunchi și roagă-te: „Doamne, iartă-mă pentru atitudinea și gândirea critică pe care o am. Recunosc că este o aroganță să cred că punctul meu de vedere este întotdeauna corect. Dăruieste-mi, te rog, har în relația mea cu ceilalți – același har pe care l-am primit si eu de la Tine. Ajută-mă să accept diferențele dintre noi și să nu pretind, ca toți să vadă lucrurile exact așa cum le văd eu. Dă-mi izbândă asupra atitudinii mele critice. În Numele Domnului Isus, Amin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.