„Eu vin împotriva ta în Numele Domnului”
(1 Samuel 17:45)

Pentru a doborî „Goliatul” din viața ta, trebuie să faci trei lucruri:

1) Trebuie să-l înfrunți. Fiecare problemă pentru care găsești scuze sau care îți scapă, primește putere. După ce au ascultat amenințările lui Goliat in fiecare zi, teama a cuprins inimile celor ce făceau parte din poporul lui Dumnezeu și nu l-au mai putut înfrunta.

2) Trebuie să-ți aduci aminte ce a făcut Dumnezeu pentru tine. David și-a adus aminte de victoriile lui asupra leului și a ursului. Și tu trebuie să faci la fel. Ieremia a spus: „lată ce mai gândesc în inima mea, și iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață” (Plângerile lui Ieremia 3:21-23).

Puterea de a face față luptelor de astăzi vine din amintirea modului in care te-a ajutat Dumnezeu să faci față luptelor de ieri.

3) Trebuie să-i retezi capul uriașului. „David……i-a luat sabia … și i-a tăiat capul. Filistenii, când au văzut că uriașul lor a murit, au luat-o la fugă” (1 Samuel 17:51).

Trebuie să-ti cunoști vrăjmașul, să-i studiezi tacticile și să fii dispus să te lupți cu aceiași intensitate ca și el. Trebuie să iei ce ai învățat și să aplici în domeniile în care el este slab. Și nu presupune niciodată că a murit când, de fapt, este doar confuz.

Dacă nu-i tai capul, el îți va  da târcoale într-o altă zi. Caută o soluție permanentă, nu o reparație pe termen scurt. Întărește-te prin rugăciune, înnoiește-ți mintea  prin Cuvântul lui Dumnezeu și caută sprijinul care îți  este la îndemână prin familia ta spirituală. Mai presus de toate, nu uita că puterea ta nu stă în tine însuți, ci în Dumnezeu. Avându-L pe El de partea ta, vei fi câștigător de fiecare dată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.