11 Septembrie

0
54

” Atunci Domnul i-a zis lui Samuel: ” Iata voi face în Israel un lucrucare va asurzi urechile oricui îl va auzi. În ziua aceea voi împliniasupra lui Eli tot ce amrostit împotriva casei lui; voi începe si voiispravi.” I Samuel 3: 11-12

În timp ce era în slujba preotului Eli, tânarul Samuel a auzit o voce careîl chema pe nume. Samuel era un copil care s-a nascut ca raspuns alrugaciunii si a fost închinat de mama sa lui Dumnezeu, pentru a sluji încasa Domnului.

În acea vreme, fiii lui Eli nu urmau exemplul tatalui lor. Acest fapt însanu-i ceva neobisnuit, pentru ca slujirea nu-i ceva care se mosteneste si setransmite pe cale genealogica din tata în fiu, ci un raspuns fata de ochemare divina; o vovatie.

Termenul “vocatie” îsi are radacina în latinescul “vocare”, care implica ochemare vocala.

Samuel a fost omul care a slujit lui Dumneuzeu, pentru ca a auzit aceastavoce. Într-un miez de noapte în timp ce dormea, el a auzit pe cineva rostind: Samuel! Samuel!

Ca un copil ascultator, Samuel a raspuns: ” iata-ma !” si a alergat repedesa vada de ce are nevoie Eli. Ajuns însa în fata batrânului, acesta i-a spus: “Samuele nu eu te-am chemat! du-te înapoi în pat si odihneste-te!

Dar numai ce a adormit si vocea s-a auzit înca o data:”Samuel!” “Samuel!” Si de aceasta data Samuel s-a ridicat repede din pat si a mers la Elispunându-i:” Iata-ma; de ce m-ai chemat?” “Nu eu te-am chemat; i-a raspunsiarasi Eli; du-te înapoi si odihneste-te”.

Acesta voce a rasunat însa si a treia oara: “Samuel!” “Samuel!” Si atreia oara Samuel s-a grabit sa ajunga imediat la Eli, ca sa afle de ceare nevoie batrânul preot.

De acesta data însa Eli a înteles ca în casa Domnului se petrecea ceva cutotul neobisnit, si i-a spus lui Samuel sa se reintoarca în patul sau, sidaca va mai auzi înca o data aceeasi voce, sa raspunda: ” vorbeste Doamne;caci robul Tau asculta!”

Samuel a facut asa cum l-a învatat Eli, si atunci când Dumnezeu i-a maivorbit înca o data, el a raspuns:” “vorbeste Domane, caci robul Tau asculta!”

În acele momente, Dumnezeu a început sa-i vorbeasca si un întreg volum deistorie sacra a început sa se scrie prin viata si slujirea lui Samuel.

Pentru ca Samuel a ascultat si a împlinit tot ceea ce Dumnezeu i-a facutcunoscut, viata lui si a neamului sau n-a mai fost la fel.

Esti sigur ca te afli în locul în care Dumnezeu ar dori sa fii? Daca pânaîn aceasta zi înca n-ai ascultat de vocea lui Dumnezeu, fii gata sa-iraspunzi: “vorbeste Domne, cacirobul Tau , Ioan, Maria, George …. este gata sa asculte”, si vei vedea ca Dumnezeu îti va descoperi voia Sa siva face si prin tine mari lucrari.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa ascult de vocea Ta si sa împlinesc totceea ce doresti sa fac. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.