10 Septembrie

2
42

“Atunci Isus a zis ucenicilor Sai:”daca voieste cineva sa vina dupa Mine,  sa se lepede de sine, sa-si ia crucea, si sa Ma urmeze.” Matei 16:24

A te lepada de tine însuti, a-ti lua crucea în fiecare zi si a-L urma peHristos, este formula cea mai de succes. Pune-o în practica si îti garantezca vei reusi! Înainte de a o aplica, lasa-ma însa sa-ti spun, ca desi cei mai multi îsidoresc o reusita materiala, faptul ca ai multi bani si mari posesiunimaterilale, nu-ti asigura fericirea si împlinirea pe care o cauti. Suntmulti oameni nefericiti, desi conduc masini foarte scumpe si locuiesc învile cu dusumele din cea mai vestita marmora si candelabre de cristal.

Multi dintre acestia au constatat ca a fi doar o persoana activa siîntreprinzatoare, nu-i o formula suficienta pentru a gasi împlinirepersonala si a-ti asigura o familie iubitoare.

Pentru a nu repeta aceeasi trista experienta, trebuie sa ne reamintim dedeclaratia Domnului Isus, care ne spune în aceasta zi: ” daca vrea cineva safie ucenicul Meu, atunci sa se lepede de sine însusi, sa-si ia crucea luisi sa Ma urmeze!”

Este interesant de observat faptul ca Domnul Isus nu pomeneste nimic despremercedesuri, ceasuri Rolex, sau despre vile somptuoase. Prima conditie pecare El o mentioneaza este, renuntarea la tine însuti, pentru a-i sluji cudedicare deplina pe cei din jur.

Nu-i aceasta exact ceea ce si El a facut? Domnul Isus S-a dezbracat deslava pe care o avea la Tatal, a venit în lumea noastra , facându-seasemenea noua, pentru a ne sluji pâna la moarte si moarte de cruce .

De aceea, a-ti lua crucea, înseamna de fapt a nu mai privi la tine, lainteresul personal si la valorile acestei lumi, fiind concentrat pentru astrânge, ci a privi spre nevoile altora, fiind dedicat pentru a-i sluji cudaruire.

Însainte de a oferi tronuri si împaratie, pentru toti cei ce doresc sa-Lurmeze, Domnul Isus le vorbeste despre: cruce, stergar si jug, aratândastfel ca fericirea si împlinirea o pot gasi doar cei ce au învatat saslujeasca.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma în acesta zi sa gust din fericirea siîmplinirea pe care o au toti acei care purtându-si crucea, sunt gata saslujeasca. Amin.

2 COMENTARII

  1. Sa vrea Domnul sa renuntam la personalitatea noastra care ne deosebeste de altii,sa ne negam gandurile si dorintele noastre, apartenenta la o familie, cetatenie….

    …..???….sau sa ajungem la a ne disciplina egoul care da nastere la mandrie, lacomie, zgarcenie, concurenta, lene, viata viciata, perfectionism samd, egou care ne urmareste indiferent de statutul si pozitia noastra in familie, societate, biserica?

  2. Matei 16:26
    Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul? SAU, CE AR DA UN OM IN SCHIMB PENTRU SUFLETUL SAU?
    Materia nu conduce spiritul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.