11 OCTOMBRIE FII PLIN DE PASIUNE

0
44

– “Am zidit zidul” (Neemia 4:6) –

Neemia a reclădit zidurile Ierusalimului în mai puțin de două luni. Cum a reușit? Prin pasiune! A renunțat la o slujbă bună și a lucrat plin de pasiune. “Am zidit zidul”¦ și poporul lucra cu inimă” (Neemia 4:6). Dar mai întâi citim: “Ei mi-au răspuns:””¦ zidurile Ierusalimului sunt dărâmate, și porțile sunt arse de foc.” Când am auzit aceste lucruri, am șezut jos și am plâns” (Neemia 1:3-4). Să remarcăm:

1) Pasiunea este primul pas spre a realiza ceva. Dorința ta, nu coeficientul de inteligență sau ADN-ul tău, îți hotărăște destinul. Cu cât îți dorești mai mult, cu atât mai mare este potențialul tău.

2) Pasiunea va mări puterea voinței. Doar când îți dorești ceva suficient de mult vei plăti prețul pentru a-l avea. Dumnezeu disprețuiește atitudinea lipsită de entuziasm: “O, dacă ai fi rece sau în clocot!” (Apocalipsa 3:15). O persoană nehotărâtă nu ajunge nicăieri, “este un om nehotărât și nestatornic în toate căile sale” (Iacov 1:8).

3) Pasiunea te va schimba. Când dorințele tale sunt în armonie cu voința lui Dumnezeu și le urmezi cu pasiune, vei deveni o persoană mai eficientă.

4) Pasiunea va face ca imposibilul să devină posibil. Ferește-te de “experți”. Uneori ceea ce ei prezintă drept înțelepciune este doar o orbire. În 1895, Lord Kelvin, președintele Societății Regale din Anglia, a spus: “Mașinile zburătoare mai grele ca aerul nu sunt posibile”. În 1905, președin­tele Graver Cleveland a spus: “Femeile sensibile și responsabile nu își doresc să voteze”. În 1923 câștigătorul premiului Nobel pentru fizică, Robert Millikan a spus: “Nu există nici o probabilitate ca omul să poată desface atomul”. Domnul Isus a spus: “toate lucrurile sunt cu putință la Dumnezeu” (Marcu 10:27). Când devii plin de pasiune pentru scopurile lui Dumnezeu, El îți va arăta ce este posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.