10 OCTOMBRIE “VENIțI DE VEDEțI”

0
42

– “S-au dus și au văzut și au rămas la El” (loan 1:39) –

Lui Ioan și Andrei nu le-a fost suficient să-l asculte pe Ioan Botezătorul. Mulți dintre noi ne-am fi mulțumit să stăm în preajma celui mai celebru evanghelist al poporului. Putea oare să existe un învățător mai bun? Da. Când Ioan și Andrei L-au întâlnit pe Domnul Isus, Cel despre care vorbea Ioan Botezătorul, ei l-au lăsat pe Ioan și L-au urmat pe El. Să observăm întrebarea lor: “unde locuiești?” “Veniți de vedeți” le-a zis El. S-au dus și au văzut unde locuia și”¦ au rămas la El” (Ioan 1:38-39). Ei doreau să-L cunoască pe Isus și să afle care sunt lucrurile de care-I pasă, care sunt lucrurile care fac ca inima Lui să ardă și sufletul să-l fie plin de durere și apoi să se uite la fața Lui și să-l urmeze pașii. Ei doreau să afle dacă El poate fi cine spunea Ioan că este; și dacă este Acela, ce caută El pe pământ? La o asemenea întrebare nu se poate răspunde vorbind cu alții, tre­buie să petreci timp cu “Omul” însuși. Răspunsul lui Isus către ucenici și către tine este “veniți de vedeți”. Ce să vedem?

1) Cum își folosește El puterea. Nici măcar o dată Domnul Isus nu și-a folosit puterea pentru a-i impresiona pe alții sau pentru a Se îmbogăți în vreun fel.

2) Cum se raportează El la oameni. El nu i-a văzut ca pe unii care îl deranjează, care îl irită sau care sunt obstacole în calea Lui spre împlinire personală. Nu. “Când a văzut gloatele, I s-a făcut milă de ele” (Matei 9:36).

3) Care îi sunt prioritățile, “oamenii se strângeau cu grămada, ca să-L asculte”¦ Iar El se ducea în locuri pustii, și Se ruga” (Luca 5:15-16). Știa El ceva ce noi nu știm? Nici un angajament nu este mai greu de respectat sau mai important, decât să petreci timp în rugăciune în fiecare zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.