11 Octombrie

0
38

“Apoi, aruncându-Și privirile peste cei ce ședeau împrejurul Lui: “Iată”, a zis El, “mama Mea și frații Mei! Căci oricine face voia lui Dumnezeu, acela Îmi este frate, soră și mamă.”Marcu 3:34-35

În secolul al saptesprezecelea, un crescator de cai din Cambridge, numit Thomas Hobson, închiria cai pentru toti cei ce erau interesati de calarie, sau doreau sa faca o plimbare.

El avea însa o regula foarte stricta pe care trebuiau s-o respecte toti cei ce doreau sa închirieze un cal. Indiferent de statutul pe care îl avea acea persoana, sau de pretentiile acesteia, nimeni nu putea sa închirieze un alt cal, decat cel ce era primul la iesirea din grajd.

Chiar daca au fost unii turisti care si-au exprimat alte optiuni si au solicitat un alt cal, Hobson n-a facut nici un rabat de la regula sa.

Cunoscandu-i fermitatea, oamenii din acea vreme au transformat regula sa într-un laitmotiv pe care îl rosteau atunci cand urmau sa ia vreo decizie dificila. În fata realitatii cu care se confruntau acestea spuneau deseori: ” alegerea lui Hobson”, care de fapt însemna, nici o alta alternativa!

Sunt situatii cand viata ne pune si pe noi în fata alegerii lui Hobson; nu-i asa?  De foarte multe ori circumstantele prin care trecem nu admit nici o alta alternativa, iar alegerea pe care trebuie s-o facem este greu de împlinit, sau solicita un pret foarte mare.

Cineva a spus: “viata nu-i numai ca o cupa cu înghetata, ci si un cos cu mere padurete, pentru ca indiferent pe care îl alegi, gustul este acelasi!”

Ce faci atunci cand trebuie sa decizi în astfel de situatii? Cauta voia lui Dumnezeu si-n astfel de împrejurari si vei vedea ca amarul care îti sta înainte, cu Dumnezeu, înseamna dulceata!

Rugaciune: Doamne Dumnezule; în fata deciziilor dificile ce-mi stau înainte, ajuta-ma sa raman pe calea credintei și sa aleg voia Ta, stiind ca aceasta este optiunea cea buna.Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.