10 Octombrie

0
44

“Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea, și cine nu strânge cu Mine, risipește.” Matei 12:30

Un învatator de scoala duminicala, a povestit copiilor din clasa sa, istoria vietii bogatului nemilostiv si-a lui Lazar. Dupa ce-a vorbit despre bogatul care se îmbraca în haine scumpe si avea toate bunatatile pentru masa, învatatorul l-a prezentat si pe Lazar, un sarac plin de bube, care stand la usa bogatului, cersea de mancare.

Dupa moarte însa, Lazar a ajuns sa fie cel bogat, fiindca în sanul lui Avraam avea toate binecuvantarile, iar bogatul a ajuns sa fie cel sarac, pentru ca nu avea nici o picatura de apa cu care sa-si stinga setea.

Dupa ce i-a prezentat pe cei doi oameni, aratand în detaliu ceea ce ei au avut în viata de aici si ce-au primit în viata de dincolo, învatatorul i-a întrebat pe copii, cu cine ar vrea sa se asemene.

În acele momente, unul dintre copii a ridicat mîna si-a spus: “eu as vrea sa fiu bogatul în lumea de aici, si Lazar în lumea de dincolo!”

Dupa ce învatatorul l-a ascultat cu mare atentie, iar toti ceilalti copii s-au potolit dupa zambetele exprimate, învatatorul i-a spus celui ce-si exprimase alegerile:” nu se poate sa alegi de doua ori; pentru ca Dumnezeu ne ofera sansa alegerii numai o singura data.

Cand ti-ai exprimat deja o optiune, nu mai poti alege si consecintele, pentru ca acestea sunt o urmare directa a primei alegeri!”

Sa nu-l condamnam însa pe acest copil, pentru ca el a exprimat de fapt dorinta care exista în inima fiecaruia dintre noi.  Cu totii ne dorim ambele alternative; vrem si lucrurile de aici, dar si pe cele viitoare!

Pentru ca nimeni nu poate sluji la doi stapani si nici sa stranga si comorile lumii si slava lui Dumnezeu, avem nevoie de o mare întelepciune în exprimarea primei alegeri.

Rugaciune: Doamne Dumenzeule; da-mi întelepciune sa aleg voia Ta si lucrurile pe care Tu le doresti, pentru ca sa pot primi slava pe care mi-ai pregatit-o în Împaratia Ta.Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.