11 Mai

0
37

” Si aceasta este porunca pe care o avem de la El: “cine iubeste pe Dumnezeu, iubeste si pe fratele sau!” I Ioan 4:21

Într-o familie s-au nascut doi frati gemeni, care semanau asa de tare încât era foarte greu sa-i poti deosebi.

Când s-a facut mare, Daniel, unul dintre ei, a început sa practice sportul, ajungând un vestit halterofil. Influentat însa de anturajul prietenilor, fratele sau a început sa duca o viata destrabalata.

Dorind sa-si continuie cariera sportiva, într-o zi, Daniel a mers la o banca din oras, ca sa împrumute o mare suma de bani pentru a cumpara o sala de antrenamente pentru copiii ce doreau sa practice acelas sport, fiindu-le antrenor.

Venind acasa, el a povestit fratelui sau despre toate planurile sale.  Dupa ce l-a ascultat, acesta a hotarât însa sa actioneze mai rapid decât fratele sau si sa-i fure banii. De aceea, s-a sculat dis de dimineata, a mers la ghiseul bancii care urma sa acorde împrumutul si a ridicat banii în locul fratelui sau.

Când fratele sau Daniel, a ajuns la banca, a fost anuntat ca banii au fost deja ridicati de o persoana ce semana perfect cu el. În acele momente, Daniel a înteles ca cel care îi furase banii era chiar fratele sau. Venind acasa însa nu l-a mai putut gasi, pentru ca acesta disparuse din localitate.

Revoltat de ceea ce i s-a întâmplat, Daniel a hotarât în adâncul inimii lui, ca atunci când îl va întâlni pe fratele sau, sa-i frânga gâtul si sa-l omoare. Macinat însa de aceasta ura si dorinta de razbunare, el nu-si mai putea gasi pacea. Vazându-l tot mai framântat, un coleg i L-a prezentat pe Hristos, singurul care putea sa-i redea linistea.

Desi a ajuns sa creada si Daniel chiar si-a predat viata lui Dumnezeu, din inima lui , înca nu plecase gândul razbunarii.

Atunci când îl voi întâlni, este suficient numai sa-l strâng în brate si hotul va ramâne fara suflare; îsi zicea el adesea.

Dupa doi ani de la acel incident, într-o zi când Daniel mergea pe strada principala a unui oras din apropiere, l-a vazut în multime pe fratele sau. Fara ca acesta sa-l observe, Daniel s-a strecurat prin multime, gata sa-l prinda si sa-l strânga în brate ca sa-l sugrume. Când fratele sau a auzit însa zgomotul, si-a întors capul ca sa vada ce se întâmpla.

În acele momente, Daniel s-a oprit si l-a îmbratisat parca fara putere, spunându-i ca-l iarta de toata paguba pe care i-a pricinuoit-o.

Când a fost întrebat ce l-a facut sa-si schimbe atât de repede intentiile, Daniel a marturisit ca atunci când fratele sau si-a întors capul si a privit spre el, a fost socat de cât de mult acesta semana cu tatal lor. Din acesta cauza, n-am mai vazut în fratele meu pe cel mai mare dusman, ci privind spre el, l-am vazut pe tata!

Daca esti pregatit sa te razbuni pe cel care ti-a gresit, înainte de a-i face vreun rau , încearca sa vezi dincolo de ceea ce el este, pe Cel ce l-a creat, pentru ca în locul razbunarii sa-i poti oferi îmbratisarea iertarii, tratându-l în asa fel, cum numai Tatal o merita.

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa vad în fratii mei, chipul Tau, pentru ca sa-i pot ierta si îmbratisa cu dragoste. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.