10 Mai

0
48

” Va rugam, de asemenea, fratilor, sa mustrati pe cei ce traiesc în neorânduiala; sa îmbarbatati pe cei deznadajduiti; sa sprijiniti pe cei slabi, sa fiti rabdatori cu toti.” I Tesaloniceni 5:14

Într-o zi când Petru si Ioan au mers la templu, au vazut pe treptele de la intrare un om care nu putea sa mearga. Nu era ceva neobisnuit sa vezi tot felul de oameni suferinzi în jurul templului, care au fost adusi acolo sa ceara de pomana. Privindu-l însa pe acel om neajutorat, Petru si Ioan, si-au adus aminte probabil de Domnul Isus, care a aratat totdeauna compasiune pentru cei ce nu mai aveau pe nimeni.

De aceea, dupa ce i-au cerut sa priveasca spre ei, Petru a spusologului: “Argint si aur n-am ;dar ce am îti dau: În Numele lui IsusHristos din Nazaret, scoala-te si umbla!”

Dupa aceea, Petru l-a apucat de mâna dreapta, si l-a ridicat în sus. În acele momente ologului i s-au întarit talpile si gleznele; dintr-o saritura a fost în picioare si a început sa umble.

Dupa ce a fost vindecat, acel om care n-a umblat niciodata, a început sa sara de bucurie . Prietenii lui nu mai trebuiau sa-l mai poarte de acum în spinare, pentru ca el însusi putea acum sa paseasca.

Pentru ca ologul vindecat îl slavea pe Dumnezeu, strigând de bucurie, multimea ce venea la templu, s-a adunat în pridvorul lui Solomon, gata sa-i cinsteasca pe vindecatori.

În acea situatie însa, Petru si Ioan, au vazut nu o ocazie în care ei sa fie cinstiti, ci o mare oportunitate de-a predica Evanghelia si de-a face cunoscut învierea lui Hristos. De aceea au îndreptat privirea multimii de la ei, spre Dumnezeu!

Nu-i asa ca-ti place sa fii în centrul atentiei si sa primestiaprecierea celor ce te înconjoara? În viata ta si-n împrejurarile cu care te confrunti, n-ar trebui sa accepti însa sa-ti fie înaltat eul, ci foloseste aceste situatii pentru ca sa-L înalti pe Hristos si sa predici Evanghelia, pentru ca cine se înalta va fi smerit, iar cine se smereste va fi înaltat!

Rugaciune: Doamne Isuse; fii înaltat si-n viata mea, pentru ca toti cei ce ma privesc, sa Te poata vedea pe Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.