12 Mai

0
65

” Nu va îngrijorati de nimic; ci în orice lucru , aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri cu multumiri. Filipeni 4:6

Am citit recent despre o mama care a facut din îngrijorare, modul ei de viata. Pentru ca fiul ei s-a îmbolnavit de cancer, aceasta a facut din fiecare lucru o pricina de îngrijorare. Desi unele dintre temerile ei erau legitime, ea a ajuns sa scrie zilnic în jurnalui pe care îl pastra, toate lucrurile care i s-ar putea întâmpla.

În fiecare dimineata ea citea aceasta lista , pentru ca nu cumva pe parcursul zilei sa uite vreun lucru care ar fi putut-o afecta pe ea, sau pe fiul ei. De fiecare data când se întâmpla ceva, ea consulta din nou lista si daca în acea situatie gasea ceva nou, adauga acel lucru lânga celelalte.

În acest fel a ajuns ca într-o perioada de 6 ani, sa aiba o lista de 142 de lucruri pentru care se îngrijora zilnic. Fiind însa atenta zi de zi, la tot ce se întâmpla în jurul ei, aceasta mama a observat ca în toti acesti ani s-au întâmplat doar sase lucruri despre care se îngrijora, iar doua dintre acestea nici nu erau pe lista.

În urma acestei constatari, desi a înteles ca modul ei de viata nu este unul corect, iar îngrijorarile ei zilnice nu au nici un suport, acea mama a marturisit deseori ca nu mai poate renunta la lista.

Cunosti pe cineva care si astazi procedeaza la fel? Daca te afli cumvaîn aceasta situatie, adu-ti aminte de cuvintele pe care Domnul Isus le-a spus ucenicilor Sai :

“Nu va îngrijorati de viata voastra, gândindu-va ce veti mânca, sau ce veti bea; nici de trupul vostru, gândindu-va cu ce va veti îmbraca. Oare nu este viata mai mult decât hrana, si trupul mai mult decât îmbracamintea”?

Uitati-va la pasarile cerului: ele nici nu seamana, nici nu secera, si nici nu strâng nimic în grânare; si totusi Tatal vostru cel ceresc le hraneste. Oare nu sunteti voi mai de pret decât ele?

Si apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate sa adauge macar un cot la înaltimea lui? Si de ce va îngrijorati de îmbracaminte? Uitati-va cu bagare de seama cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu tes; totusi va spun ca nici chiar Solomon, în toata slava lui, nu s-a îmbracat ca unul dintre ei.

Asa ca, daca astfel îmbraca Dumnezeu iarba de pe câmp, care astazi este, dar mâine va fi aruncata în cuptor, nu va va îmbraca El cu mul mai mul pe voi, putin credinciosilor?

Nu va îngrijorati dar zicând: “Ce vom mânca?” sau :”Ce vom bea?” sau: “Cu ce ne vom îmbraca?” Fiindca toate aceste lucruri, neamurile le cauta. Tatal vostru Cel Ceresc stie ca aveti trebuinta de ele.

“Cautati mai întâi împaratia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu va îngrijorati dar de ziua de mâine; caci ziua de mîine se va îngrijora de ea însasi. Ajunge zilei necazul ei.” Matei 6:25-34

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa arunc asupra Ta toate îngrijorarile mele si sa ma încred deplin în Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.