11 Iulie – SLAB, DAR PREțIOS ÎN OCHII LUI DUMNEZEU

0
59

“Această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu și nu de la noi” (2 Corinteni 4:7)

Biblia spune: “Comoara aceasta o purtăm în niște vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu și nu de la noi.” Unii oameni nu citesc Biblia deoarece cred că în ea se vorbește doar despre sfinți ale căror vieți nu au corespondent în realitate.

Dacă simți și tu la fel, citește cartea Genesa. Familiile disfuncționale de acolo vor face ca familia ta să pară normală! Cain a fost invidios pe fratele lui, Abel, așa că l-a ucis. Lamec a fost primul care a introdus poligamia. Noe, cel mai neprihănit om din vremea sa, s-a îmbătat și și-a blestemat copilul.

Când locuitorii Sodomei i-au cerut pe cei doi îngeri care l-au vizitat pe Lot pentru a-l salva, Lot le-a oferit în schimb relații intime cu fiicele lui. (Și Biblia se referă totuși la el în termeni de “neprihănit”! 2 Petru 2:7).

Avraam a avut relații intime cu servitoarea soției lui, a lăsat-o însărcinată și apoi a alungat-o, împreună cu fiul ei în pustie, deoarece Sara s-a plâns de “cealaltă femeie”. Întâiul născut al lui Iacov, Ruben, a avut relații intime cu una dintre țiitoarele tatălui său. Lista continuă la infinit.

Întrebarea care se pune este: de ce ar vrea Dumnezeu să includă această listă de personaje în Biblie? Pentru a sublinia ideea că toți suntem greșiți într-un anumit fel! Ne place să credem că suntem normali, dar după definiția lui Dumnezeu, suntem foarte păcătoși.

Cu toții avem obiceiuri cu care ne luptăm, greșeli trecute pe care nu le putem anula și tendințe lăuntrice pe care nu le putem stăpâni fără ajutorul Lui. Dumnezeu spune: “puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită” (2 Corinteni 12:9).

Poate spui: “Dar nu trebuie să mă străduiesc să fiu mai bun?” Ba da, dar dacă Dumnezeu ar folosi numai oameni perfecți, lucrarea Lui nu s-ar mai face niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.