11 Iulie – CU CINE UMBLI ?

0
14

– “Domnul m-a binecuvântat din pricina ta” (Geneza 30:27) –

Există un principiu în Biblie pe care trebuie să-l înveți dacă dorești să te bucuri de ce are mai bun Dumnezeu pentru viața ta: binecuvântarea vine prin asociere! Biblia spune: “Cine umblă cu înțelepții se face înțelept” (Proverbe 13:20).

Istorisirea despre intrarea lui Israel în țara promisă ne învață că putem să ne însoțim cu oameni precum Iosua și Caleb și să intrăm în țară și să o stăpânim sau putem sta cu cele zece iscoade care au crezut că nu e posibil și să murim în pustie. Când a intrat în casa lui Potifar, losif a adus mari binecuvântări cu el. Când s-a dus la palatul lui Faraon, întreaga națiune a prosperat. Când lacov a dorit să se întoarcă acasă la familia lui, Laban, socrul său a spus: “mai zăbovește; văd bine că Domnul m-a binecuvântat din pricina ta”.

Biserica din Filipi a avut un lung parteneriat cu Pavel în răspândirea Evangheliei. Ei l-au susținut financiar și el i-a slujit spiritual. El scrie: “Mulțămesc Dumnezeului meu pentru toată aducerea aminte pe care o păstrez despre voi. În toate rugăciunile mele mă rog pentru voi toți, cu bucurie pentru partea pe care o luați la Evanghelie, din cea dintâi zi până acum” (Filipeni 1:3-5). Și care a fost răsplata lor?

Pavel spune: “voi sunteți toți părtași aceluiași har” (Filipeni 1:7). Acest cuvânt “har” înseamnă “tot ce vei avea nevoie vreodată de la Dumnezeu, pentru toate situațiile cu care te vei confrunta”. Ce minunat! Pavel i-a primit de la Domnul Isus, și i-a făcut părtași și pe filipeni la el. Învață să-i recunoști pe cei ce umblă în binecuvântarea lui Dumnezeu și apropie-te de ei cât de mult poți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.