10 Iulie – FITI RODITORI

0
48

– “Ei aduc roade și la bătrânețe” (Psalmul 92:14) –

Ai observat că oricât de bătrâni sunt unii, ei nu-și pierd niciodată farmecul? El doar se mută de pe chip în inimă. Astăzi, avem impresia că utilitatea cuiva ajunge la capăt la 65 de ani sau la 70. Ce absurd! Ce pierdere de potențial! Picasso a pictat câteva din cele mai mari opere ale sale la 90 de ani. Rubinstein a dat unul din cele mai mari recitaluri ale sale la 89 de ani. Marjone Stoneham Douglas, despre care se crede că a salvat Florida Everglades se mai lupta pentru această cauză la vârsta de 100 de ani. Citește Biblia: “Moise era în vârstă de o sută douăzeci de ani când a murit; vederea nu-i slăbise, și puterea nu-i trecuse” (Deuteronom 34:7). “Iov a primit de la Domnul mai multe binecuvântări decât primise în cei dintâi” (Iov 42:12).

Noe a construit arca la vârsta de 500 de ani, a stat în ea o vreme, apoi a coborât din arcă și a început din nou (Gen 9 ;20) “Nu e gata până nu spune Dumnezeu că e gata” și dacă El “nu a spus gata încă” trăiește la maxim fiecare clipă pe care ți-a dat-o! “Cu cât e mai veche vioara, cu atât e mai dulce melodia” așa că pune mâna pe arcuș și cântă ceva. Când cineva i-a spus poetei Dorothy Duncan la vârsta de 89 de ani că a trăit “o viață plină”, ea a răspuns ascuțit: “Nu cumva să îndrăznești să folosești trecutul în cazul meu”!

Dacă nu ești prea bătrân să înveți și dacă nu ai rămas fără entuziasm, încă mai poți “aduce roade la bătrânețe”. Depinde de tine. Dacă mai poți respira, roagă-te! Dacă mai poți vorbi, încurajeazâ-i pe alții! Dacă mai ai amintiri, împărtășește-ți înțelepciunea. Îți aduci aminte de creație? E minunat ce poate face Dumnezeu într-o singură zi. Așa că dă-l Lui toate zilele care ți-au mai rămas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.