„Primiți-vă unii pe alții, cum v-a primit și pe voi Hristos” (Romani 15:7)

Dragostea lui Dumnezeu transcende clasă socială, gen, politică, geografie și cultură. „El… a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea, și, în trupul Lui, a înlăturat vrăjmășia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El Însuși un singur om nou, făcând astfel pace; și a împăcat pe cei doi cu Dumnezeu într-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrăjmășia” (Efeseni 2:14-16).

Crucea creează oameni noi: un popor nestingherit de culoarea pielii, de clasă socială sau de situația geo-politică. O nouă cetățenie, care are la bază nu moștenirea comună sau geografia, ci un Mântuitor comun. „Așadar, primiți-vă unii pe alții, cum v-a primit și pe voi Hristos, spre slava lui Dumnezeu”. Deci, confruntă-ți prejudecățile și desființează preferințele.

Roagă-te: „Doamne, descoperă-mi-le. Cât de des îi judec pe alții ca fiind nedemni de Tine prin felul în care îi tratez? Mustră-mă în dragostea Ta. Unde pot dărâma un zid sau pot da la o parte o barieră care îi ține pe copiii Tăi departe unul de altul? Ce pot face eu în sfera mea de influență pentru a aduce dragostea lui Hristos cuiva care poate se simte ostracizat sau străin de Tine? Dă-mi o viziune divină și binecuvântează-mă cu hotărârea de a fi mâini si picioare pentru Tine. Fă-mă o punte de legătură, nu un zid de despărțire”.

Îti aduci aminte de președintele Roland Reagan stând lângă zidul Berlinului în 1987, spunând: „D-le Gorbaciov, dărâmă acest zid”! Mulți dintre noi i-am izolat, i-am pus în carantină, i-am exclus și i-am judecat pe oameni prea mult. Să dărâmăm zidurile și să arătăm dragostea lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.