„Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20)

lată câteva strategii biblice prin care putem învinge teama de lipsuri:

1) Dăruiește-i lui Dumnezeu a zecea parte din venitul tău (Maleahi 3:8-12; Matei 23:23). Nu purta dezbateri pe tema: este o lege a Vechiului Testament sau o cerință a Noului Testament? Nu ai vrea să faci mai mult decât este necesar acum, decât să te trezești mai târziu că nu te-ai ridicat la așteptările lui Dumnezeu?

2) Trăiește după regula 10-10-80. După ce îi dăruiești Iui Dumnezeu 10% din venitul tău, pune încă 10% deoparte și trăiește cu restul de 80%.

3) Confruntă domeniile din viața ta în care teama de lipsuri este cea mai mare. Mâncarea? Locuința? Transportul? Asigurarea de sănătate? Pensia? Alungă aceste gânduri și înlocuiește-le cu această promisiune: „Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună” (2 Corinteni 9:8).

4) Refuză să te bazezi numai pe reușitele tale, pe calitățile tale remarcabile sau pe relațiile tale influente pentru asigurarea nevoilor tale financiare. De ce? Deoarece Dumnezeu „ prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”. Mărește-ti puterea proprie, dar mai presus de toate încrede-te numai în puterea lui Dumnezeu. Domnul Isus a spus: „Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug” (loan 10:10). Nu se referă numai la viața spirituală, ci la toate aspectele vieții.

Astăzi, crede în promisiunea Domnului Isus, primește-o prin credință și începe să trăiești „din belșug”.

10 Aprilie-CUM SĂ ÎNVINGI TEAMA DE LIPSURI (3)
5 (100%) 2 vot/voturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here