10 Septembrie -AMESTECAREA A DOUĂ FAMILII (1)

0
34

“Voi umbla cu inima fără prihană, în mijlocul casei mele” (Psalmul 101:2)

Dacă încerci să unești copilul “lui” și “al iei” într-o singură familie mare și fericită, un consilier marital oferă câteva sfaturi utile pe care ai face bine să le adopți. Ceea ce noi numim fericirea romantică, copiii noștri o văd transformare domestică. Deci înțelege că e nevoie de muncă pentru a-ți rezolva problemele și a clădi intimitate. Continuă să citești 1 Corinteni 13: cheia pentru o familie puternică este “dragostea”. Trebuie să o practici în fiecare zi.

Copiii tăi copiază de la tine, deci în perioade de stres păstrează-ți o atitudine iubitoare. Nu uita că tu ai putut alege, copiii tai însă nu. Ei nu au cerut să fie puși în această situație deci fii înțelegător si lucrează sa întărești sentimentul lor de siguranță în timpul acesta dificil de tranziție Nu te aștepta la fericire instantanee. Fii realist în privința provocărilor implicate în unirea a două familii Nu există intimitate instantanee sau compatibilitate totală. Este nevoie de timp pentru a dezvolta legături puternice și pentru a stabiliza familia, așa că “ia lucrurile încetul cu încetul”.

Domnul Isus a spus: “cei ce plâng “¦ vor fi mângâiați” (Matei 5:4). La cea de-a două căsătorie a părinților lor mulți copii au trăit deja în trei unități familiale diferite: “familia lor biologică, familia părintelui singur, iar acum noua lor familie amestecată. În plus, dacă proprii tăi copii biologici nu locuiesc cu tine, poți experimenta un sentiment personal de pierdere. Dacă nu recunoști lucrul acesta, vei ajunge la mânie și înstrăinare, așa că rezolvă-ți trecutul înainte să mergi în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.