09 Septembrie – DESPRE CREȘTEREA SPIRITUALĂ

0
39

“Să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre” (Romani 12:2)

Te lupți cumva cu o problemă personală, crezând că :”dacă trec peste asta, totul va fi bine?” Ei bine, am o veste bună și una rea. Vestea bună e că prin harul lui Dumnezeu poți trece peste ea. Vestea rea e că după ce ai trecut de această problemă, o alta așteaptă să-i ia locul. Mereu vei lucra la ceva. Creșterea spirituală este o activitate în desfășurare. Și ea nu apare prin efort omenesc, prin auto-condamnare sau prin activitățile pline de teamă ale trupului. Ea apare ca rezultat al petrecerii timpului în rugăciune și prin înnoirea zilnică a minții prin Cuvântul lui Dumnezeu.

Când ești de acord cu Dumnezeu, crezând că ceea ce spune El este adevărat, schimbarea se întâmplă automat. Începi să gândești diferit, să vorbești diferit și să te comporți diferit. Ai răbdare cu tine, este un proces care se dezvoltă în etape. Ai crezut cumva că ceva nu e în regulă cu copilul tău pentru că nu a putut merge perfect la primele încercări? Nu, ci te-ai bucurat de fiecare dată când a făcut un pas. Când a căzut, l-ai ridicat. Când s-a murdărit, l-ai spălat și l-ai încurajat să mai încerce o dată. Nu ai încetat niciodată să te ocupi de el!

Și Dumnezeu face la fel cu noi. El nu se mânie pentru că nu “ai ajuns”, El se bucură că mergi înainte, străduindu-te să rămâi pe cale. Este datoria lui Dumnezeu “”¦ slava “¦ (în) slujba Duhului” (2 Corinteni 3:8). Dacă ai putea rezolva lucrurile singur, nu ai mai avea nevoie de ajutorul Lui. Așa că în loc să te obosești tot mai mult și mai mult, începe să te sprijini tot mai mult pe Dumnezeu și “vei merge din putere în putere” (Psalmul 84:7).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.