11 Septembrie – AMESTECARFA A DOUĂ FAMIIII (2)

0
41


“Voi umbla cu inima fără prihană, în mijlocul casei mele”
(Psalmul 101:2)

Aproape jumătate din familiile cu doi părinți de astăzi sunt familii amestecate. Dacă și tu faci parte dintr-o astfel de familie, iată câteva lucruri la care trebuie sâ te gândești.

Primul, fiecare copil este unic. Copiii mici acceptă părinții vitregi mai ușor decât adolescenții. Autoritatea ta nu va avea aceeași greutate cu copiii mai mari. Trebuie să-i abordezi cu înțelepciune și bunătate, în timp ce copiii mici au nevoie de hrană și siguranță.

Al doilea, creează sisteme noi de familie Fiecare familie are propriul ei sistem. “Felul în care facem lucrurile la noi acasă este”¦”. Este ceea ce-i face pe membrii unei familii să se simtă parte dintr-un grup intim. Lucruri precum mersul la biserică împreună, luarea mesei împreună, jocurile sau doar bucuria unei izbucniri în râs ajută la stabilirea acelui sentiment al legăturii și al apartenenței.

Al treilea, nu le nega copiilor accesul la părintele lor natural. Biblia spune: “Ferice de cei împăciuitori” (Matei 5.9). Deci nu-l înjosi pe fostul tău partener în fața copiilor tăi și nu-i folosi pe ei drept mesageri. Cercetările confirmă că acei copii care petrec timp cu ambii părinți se adaptează mai bine. Faptul acesta micșorează posibilitatea ca ei să fie prinși în “schimbul de focuri” și să fie răniți.

În ultimul rând, acționează mereu în interesul copiilor. Vor exista sărbători și evenimente când va trebui să interacționezi cu fostul tău partener, așa că obișnuiește-te cu asta ““ de dragul copiilor tăi. Ei au nevoie de dragostea și de înțelegerea ta, mai ales când emoțiile o iau razna și toată lumea trebuie să se adapteze. Respectă ce s-a petrecut înainte. Nu încerca să forțezi interpretarea ta idealizată despre cum trebuie să fie o familie. Fie că ai dobândit-o biologic sau prin căsătorie, calitatea de părinte necesită maturitate ““ multă maturitate. P.S. Dacă nu te-ai rugat, acum ar fi un bun moment să începi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.