10 MAI ACCEPTĂ-TI LIMITELE

0
38


-“Vă ajunge de când ocoliți muntele acesta. Intoarceți-vă”
(Deuteronom 2:3)-

Ai o viață încărcată care te copleșește? Ca un șofer care s-a rătăcit, în loc să se oprească și să ceară informații, accelerezi până rămâi fără combustibil și sfârșești pe marginea drumului. Noi cităm promisiunea: “Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13). Dar Dumnezeu nu ne promite că vom putea face tot ce ne dorim sau tot ce așteaptă oamenii de la noi sau tot ce fac ceilalți. Dumnezeu ne va da numai harul de a face ceea ce ne chemă El să facem. Isaia scrie: “Flăcăii obosesc și ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea” (Isaia 40:30-31).

Puține sunt lucrurile care ne umilesc la fel de mult ca eșecul. Dumnezeu ne va lăsa să înconjurăm același munte la nesfârșit până când peisajul devine atât de cunoscut încât suntem obligați să ne oprim și să cerem informații ““ mai ales când știm în inima noastră că nu suntem unde vrea Dumnezeu să fim. În Let Your Life Speak [Lasă viața ta să vor­bească], Parker Palmer scrie: “Am crescut într-o cultură care insista pe faptul că pot face totul; că nu am limite, că am destulă energie și putere de dedicare; că Dumnezeu a făcut lucrurile ast­fel și că tot ce trebuie să fac este să intru în program.

Necazurile au început când am început să dau cu capul de limitările mele “¦ sub forma eșecului”. Care este cea mai dureroasă limitare? Cea pe care nu vrei s-o recunoști? Cea pe care nimeni nu vrei s-o vadă? Recunoaște-o. Caută un feedback cinstit. Cere ajutorul lui Dumnezeu ca să-ți accepți limitele pe care El le-a pus în tine pentru binele tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.