17 Mai

0
43

” Astfel dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu, sfinti si preaiubiti, îmbracati-va cu o inima plina de îndurare, cu bunatate, cu smerenie, cu blîndete cu îndelunga rabdare. Îngaduiti-va unii pe altii, si daca unul are pricina sa se plînga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi.” Col. 3:12-13

Într-o dimineata în timp ce mergea spre servici, Dorothy Pryse asculta o emisiune crestina. În cadrul acestei emisiuni cineva vorbea despre bunatate. La un moment dat în timpul predicii, vorbitorul a întrebat : ” Cîti dintre voi cei care ma ascultati acum la aparatele de radio din masinile voastre , sunteti gata sa va purtati cu bunatate si îngaduinta fata de partenerii de trafic?”

Pe cînd Dorothy medita la ceea ce tocmai a auzit, la numai cîteva case a vazut o masina condusa de o soferita ce astepta sa se înscrie în trafic, iesind din garaj. Traficul era foarte intens si Dorothy stia ca acea soferita ar fi trebuit sa astepte multa vreme pîna ce urma sa iasa din parcare. De aceea a încetinit masina pe care o conducea si i-a facut semn femeii sa intre în trafic chiar în fata ei.

Surprinsa de amabilitatea cu care era tratata, acea soferita i-a zîmbit , facîndu-i un semn respectuos cu mîna. Cînd Dorothy a ajuns la un magazin de unde vroia sa-si cumpere ceva pentru masa de prînz, a vazut în parcare un spatiu liber si se pregatea sa-si parcheze masina.

În timp ce a început deja sa dea înapoi, a observat o alta masina din partea opusa condusa de o doamna, care a început sa dea înapoi pentru a ocupa acelasi spatiu. Atunci Dorothy s-a oprit si a mers sa caute un alt loc de parcare.

Dupa ce au parcat, cele doua doamne care au coborît din masinile lor aproape în acelasi timp, s-au întîlnit pe aleea ce ducea la intrarea în magazin. Cînd a vazut-o, soferita celeilalte masin i-a zis lui Dorothy: “nu-mi vine sa cred ceea ce ai facut! Daca ar fi fost un alt sofer, m-ar fi batjocorit si m-ar fi fortat sa merg sa caut un alt loc de parcare!”

În acele momente , Dorothy i-a explicat ceea ce tocmai ascultase la emisiunea crestina spunîndu-i ca a dorit sa puna în practica acest mesaj. Dupa aceasta experienta, cele doua soferite au început sa vorbeasca despre multe alte lucruri din viata lor. În aces fel Dorothy a aflat ca cealalta soferita tocmai se mutase în acea zona, nu cunostea înca pe nimeni si cauta o biserica la care sa mearga pentru închinare.

Din acele momente, între cele doua femei s-a legat o strînsa prietenie. Au ajuns sa fie membre ale aceleiasi biserici si nedespartite în timpul serviciilor divine. Toate acestea au fost cauzate de un mic act de bunatate!

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma ca prin faptele de bunatate pe care le împlinesc fata de semenii mei, sa fiu o buna marturie si sa arat dragostea Ta. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.