18 Mai

0
45

” Piatra, pe care au lepadat-o zidarii a ajuns sa fie pusa în capul unghiului cladirii. Domnul a facut lucrul acesta: si este o minunatie înaintea ochilor nostri. Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul:sa ne bucuram si sa ne veselim în ea!” Ps.118:22-24

În cultura japoneza, sa-ti scoti încaltamintea atunci cînd intri în casa cuiva, este un semn de de mare respect . De aceea japonezii îsi scot încaltamintea si o aliniaza frumos în fata usii de la intrare, oridecîteori merg sa viziteze pe cineva. Ei cred ca în acest fel onoreaza gazda care i-a invitat.

Sunt însa si multe alte cai prin care putem sa ne aratam respectul si aprecierea : Biblia spune ca ziua de închinare este o zi sfînta, pusa deoparte pentru Domnul. De aceea trebuie sa o cinstim si sa o pretuim. Dar cum putem sa o facem ? Putem oare sa ne aratam respectul fata de Domnul, pretuind aceasta zi numai prin a ne scoate încaltamintea ?

Cu siguranta ca nu! Respectam ziua de închinare mergînd la biserica sau petrecînd mai mult timp în rugaciune si citirea Bibliei. Ce-ati zice daca am învata sa respectam aceasta zi vizitînd alti semeni care n-au putut veni la biserica si sa le împartasim bucuria si experientele traite la Casa Domnului?

Indiferent de modul pe care îl alegem sa petrecem aceasta zi, nu trebuie sa uitam ca cinstim ziua de închinare numai atunci cînd ea este dedicata în întregime Domnului si cînd umblînd în voia Lui împlinim tot ceea ce Dumnezeu asteapta de la noi. Respectînd în acest fel ziua de închinare, îl respectam de fapt pe Dumnezeu.

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa petrec ziua de închinare în întregime pentru Tine, pentru ca sa pot astfel dovedi respect pentru rînduielile Tale. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.