11 IULIE AVRAAM (3)

0
44

-“Domnul zisese lui Avram” (Geneza 12:1) –

Avraam a crezut că Dumnezeu va împlini promisiunea orice s-ar întâmpla. “Prin credință a venit și s-a așezat el în țara făgăduinței, ca într-o țară care nu era a lui, și a locuit în corturi” (Evrei 11:9). În unele nopți probabil Avraam s-a gândit: “Aș vrea să fiu acasă, să dorm în patul meu”. Când ești în voia lui Dumnezeu ai încredere, dar nu te simți întotdeauna confortabil. Să urmezi un plan pe care nu l-ai făcut tu, să mergi într-un loc pe care îl vezi cu mintea, dar pe care nu-l poți explica se numește “să mergi prin credință”. Dumnezeu decide planul, te duce dintr-un loc în altul și spune: “Ai încredere în Mine, am pus totul la cale”.

În 1945, înainte de a-l cunoaște pe Biliy Graham, Cliff Barrows și logodnica lui, Billie, au strâns suficienți bani pentru o nuntă simplă și două bilete de tren spre un hotel dintr-o stațiune. La sosire, au descoperit că hotelul era închis. Ajunși într-un oraș necunoscut și având puțini bani, au făcut autostopul. Un șofer milos i-a dus până la un magazin pe a cărui proprietară o cunoștea.

Proaspăt căsătoriții au petrecut prima lor noapte într-o cameră deasupra magazinului. A doua zi, când proprietara l-a auzit pe Cliff cântând melodii creștine la trombon, a aranjat să petreacă ce le-a mai rămas din luna de miere în casa unor prieteni. După câteva zile, gazda i-a invitat să participe la o întâlnire de tineret unde urma să vorbească un tânăr evanghelist. Conducătorul cântărilor s-a îmbolnăvit în acea seară și Cliff a fost rugat să se ocupe el de partea muzicală. Tânărul evanghelist, desigur, era Billy Graham. Din acel moment cei doi au devenit parteneri. Când lucrurile nu merg așa cum vrei tu. Dumnezeu are propriile Lui planuri. Planuri mult mai bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.