„Dar el n-a vrut s-o asculte; a silit-o, a necinstit-o și s-a culcat cu ea” (2 Samuel 13:14)

Unul din lucrurile care le fac vulnerabile pe femei la diferite feluri de abuz și la manipulare este instinctul matern pus în ele de Dumnezeu. Femeile poartă de grijă și merg la cei nevoiași ca să le ofere hrană, dragoste și să le insufle putere lăuntrică.

De exemplu, mamelor le place să aibă grijă de bebeluși neajutorați. Însă mult prea des cei ce doresc să-și satisfacă propriile pofte profită de aceste dorințe sănătoase. Uneori, se pare că, cu cât un bărbat se arată a fi mai neajutorat, cu atât mai ocrotitoare devin unele femei. Bărbații vicleni profită de asta pentru a-și satisface plăcerile cu ele.

De aceea „darul deosebirii” (1 Corinteni 12:10) este atât de important. Există mulți bărbați minunați. Dar, ai grijă, există și bărbați care sunt tăiați din aceeași stofă ca Amnon, fiul lui David. A doua carte a lui Samuel capitolul treisprezece ne oferă un exemplu tragic al acestui principiu, când Amnon a profitat de sora lui vitregă, Tamar.

Amnon a fost un om periculos și la fel ca el mai sunt și alții. Violența în relații și căsnicii crește într-un ritm alarmant. Abuzul include agresiunea, violul, molestarea, amenințările pe plan psihologic, urmăririle și constrângerile financiare. La rădăcina abuzului se găsește dorința de a câștiga și de a păstra controlul asupra altei persoane. E important mai ales să nu lași ca singurătatea sau instinctul de ocrotire să te constrângă să ajungi într-o poziție de vulnerabilitate față de o altă persoană.

Dacă te găsești într-o asemenea situație, „trage semnalul de alarmă” numaidecât, demască-l pe ofensator și caută ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.