„lată, eu și copiii pe care mi i-a dat Domnul” (Isaia 8:18)

Nu e nevoie să cheltuiești sume uriașe de bani pentru a avea o viață de familie semnificativă. Copiilor le plac activitățile simple, chiar dacă se repetă. Le place să li se citească aceleași povești de sute de ori și să audă aceleași povestiri chiar și după ce au auzit sfârșitul. Aceste interacțiuni cu părinții sunt adesea mai distractive decât jucăriile scumpe sau evenimentele speciale.

Dr James Dobson spune: „Un prieten de-al meu și-a întrebat odată copiii, care erau deja mari, care sunt cele mai plăcute amintiri pe care le au din copilărie. Vacanțele pe care le-au petrecut împreună sau călătoriile la Disney World sau la grădina zoologică? Nu, i-au răspuns ei. Ci atunci când se așezau pe podea și se distrau cu părinții. Ei îi gâdilau pe „bătrâni” și râdeau până îi durea burta.

Așa gândesc copiii. Cele mai semnificative activități din cadrul familiei sunt deseori acelea care sunt spontane și personale. Părinții ocupați și obosiți, mai ales cei care sunt înstăriți, încearcă uneori să-și „plătească” copiii prin jucării, mașini și experiențe costisitoare. Rareori dă rezultate. Fetele și băieții preferă cel mai mult să petreacă timp cu părinții lor – să construiască obiecte în garaj, să cânte în mașină sau să facă o drumeție pe munte.

Nici o jucărie, cu care te joci singur, nu poate concura vreodată cu bucuria unor astfel de momente. Iar acele clipe nu vor fi uitate toată viața”. Tu spui: „Dar sunt atât de ocupat”. Dacă ești atât de ocupat încât nu te poți implica în viața copiilor tăi, înseamnă că ești prea ocupat!

Rearanjează-ți prioritățile și începe să faci schimbări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.