10 August

0
61

” Caci cine dintre voi, daca vrea sa zideasca un turn, nu sta mai întai sa-si faca socoteala cheltuielilor, ca sa vada daca are cu ce sa-l sfarseasca”? Luca 14:28

Cred ca toti stim sa adunam, sa scadem, sa înmultim sau sa împartim anumite numere.

Cand am început aceste operatii, ne-am folosit de degetele mainilor; nu-i asa? Cand am ajuns însa la valori peste cifra zece, au aparut primele necazuri. Ca sa le rezolvam, unii dintre noi ne-am scos repede sosetele si si-am continuat operatiile aritmetice. Cand am ajunsla valorice au depasit cifra 20, abia atunci am ajuns cu adevarat în încurcatura.

Cred ca acesta este motivul pentru care s-a inventat calculatorul!

Acest instrument de calcul a ajuns atat de folosit astazi, încat nu mai exista practic nici o operatie aritmetica, tranzactie bancara, sau contract de afaceri, în care calculatorul sa nu fie folosit.

Facand referire la grija cu care evaluam si calculam pretul lucrurilor, Domnul Isus a spus celor din vremea Lui, ca nimeni nu-si zideste un turn, fara ca mai întai sa nu fi calculat cat are sa-l coste.

De ce oare ar trebui sa facem socotelile înainte de-a face orice lucrare sinu la urma?

Daca nu ne facem calculele înainte, s-ar putea sa terminam fondurile mai devremeca investitia sa fie terminata si sa avem turn neterminat, care în loc de onoare si cinste, sa devina o constructie care sa ne faca de rusine.

Atunci cand a vorbit celor ce-l ascultau, Domnul Isus n-a intentionat însasa-i instruiascaîn constructia turnurilor, ci în modul cum sa-si investeasca viata.

Acest exemplu ne arata ca este important sa evaluam ce vom face în viata înainte de-a ajunge la sfarsit, pentru ca sa investim astfel în ceea ce merita si sa ajungem sa finalizam lucrurile începute.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa-mi investesc viata în ceea ce merita si sa ma încred deplin în ajutorul Tau, pentru ca sa nu ma fac de rusine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.