11 August

1
41

” Cand l-a auzit Ilie, si-a acoperit fata cu mantaua, a iesit si a statut la gura pesterii .  Si un glasi-a vorbit, zicand: “Ce faci tu aici, Ilie”?

Cred ca si noi am trecut prin momente de descurajare asemanatoare celor prin care a trecut Ilie, atunci cand a fugit în pustie; nu-i asa?

Doamne; spunea Ilie. Nu vezi ca lucrurile merg din rau în mai rau, iar eu sunt singurul ce-a mai ramas sa tina piept dusmanului? Am fost candva plin de ravna pentruTine, dar acum nu se mai poate face nimic!

Este demn de remarcat faptul ca Ilie a ajuns în aceasta stare de deznadejde, dupa o biruinta extraordinara pe care a repurtat-o împotriva proorocilor lui Baal, pe Carmel.

Acest fapt ne arata cat de repede alterneaza uneori în viata noastra, muntii triumfului, cu vaile deznadejdii. În momentul în care Izabela si-a anuntat razbunarea, cerand sangele profetului ca pret pentru moartea profetilor lui Baal, Ilie a fugit în pustie si-a dorit sa moara în obscuritate.

Dupa ce-a fost însa trezit de îngerul Domnului si-a mancat ceea ce Dumnezeu îi trimisese, Ilie a mers pana la muntele lui Dumnezeu si s-a ascuns într-o pestera.

Cand însa se credea într-un loc de siguranta, unde nu-l va mai deraja nimeni , însusi Dumnezeu S-a coborat pana în locul unde profetul s-a ascuns si l-a întrebat: ” ce faci tu aici Ilie?”

Dupa aceasta întalnire, Ilie n-a mai fost la fel. Viata lui a fost reaprinsa, iar el angajat deplin în slujirea lui Dumnezeu si-a semenilor.

Care este locul unde unde ai fi gasit astazi, daca Dumnezeu ar veni sa te viziteze?
Esti pe munte, sau în vale? Te ascunzi de dusmani, sau esti angajat în slujire?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa nu uit niciodata ca prin jertfa Fiului Tau am biruinta deplina si sa raman totdeauna cu Tine pe munte. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Muntele,este locul unde vrea Dumnezeu sa ne gaseasca,si cand credinta noastra a ajuns pe culme atunci trimite un inger sa ne vorbeasca,actionand la Glasul lui Dumnezeu vom birui dusmanul,chiar daca trebuie sa fugim de el,noi insine trebuie sa devenim munte de neclintit pe care dusmanul sa nu il poata dobori ,avand credinta in Isus Hristos,Doamne fa-ma un munte ,sa poti vorbi cu mine,si eu sa ascult de tine.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.