10 Aprilie

0
51

“Iar nasterea lui Isus Hristos a fost asa: Maria, mama Lui, era logodita cu Iosif; si înainte ca sa locuiasca ei împreuna, ea s-a aflat însarcinata de la Duhul Sfînt. Iosif, barbatul ei, era un om neprihanit, si nu voia s-o faca de rusine înaintea lumii; de aceea si-a pus de gînd s-o lase pe ascuns. Dar pe cînd se gîndea el la aceste lucruri, i s-a aratat în vis un înger al Domnului, si i-a zis: “Iosife, fiul lui David, nu te teme sa iei la tine pe Maria, nevasta ta, caci ce s-a zamislit în ea, este de la Duhul Sfînt. Ea va naste un Fiu, si-i vei pune numele Isus, pentru ca El va mîntui pe poporul Lui de pacatele sale.”” Matei 1: 18-21

Multi oameni sînt nevoiti sa renunte la visele lor la un moment dat”¦Iar aceasta experienta poate fi uneori foarte dureroasa.

Un exemplu extraordinar în aceasta directie este cel dat de Iosif. Desi se afla în mijlocul unei dezamagiri, a unei mari dureri, al rusinii el a fost dispus sa asculte si sa înfaptuiasca ceea ce îi ceruse Dumnezeu. Domnul i-a dat lui Iosif un vis nou, unul maret, la care el nu ar fi putut visa vreodata si pe care l-a acceptat pentru viata lui. Desi era nesigur si se gîndea la ceea ce ar putea spune oamenii despre el, Iosif a decis sa se încreada si sa asculte de Dumnezeu. Astfel el a devenit una dintre cele mai importante figuri ale istoriei omenirii, pentru ca l-a crescut pe Fiul lui Dumnezeu.

Cîteodata ne este usor sa gîndim ca noi nu sîntem capabili sa facem lucruri marete pentru Dumnezeu. Însa Scriptura ne spune în 1 Samuel 16: 7: “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.”

Daca Dumnezeu s-a folosit de oamenii simpli prezentati în Biblie, oameni asemenea lui Iosif, Moise, David sau Petru, atunci cu siguranta ca te poate folosi si pe tine pentru lucrarea Lui.

Vietile importante nu sînt acelea pline de faima, averi si personalitati sau talente deosebite, ci acelea transformate de Dumnezeu, prin ascultare fata de El. Iar aceste ultime calitati pot fi obtinute de oricare dintre noi.

De aceea, lasa-ma sa te întreb în aceasta zi: l-ai lasat pe Dumnezeu sa îti descopere visul pe care îl are cu privire la viata ta? Ai îndraznit vreodata sa îti imaginezi cum poate folosi personalitatea ta, darurile pe care le ai si dorintele tale pentru marirea împaratiei Sale?

Daca vei ramîne credincios si în ascultare fata de Domnul, vei vedea cum El te va folosi pentru a împlini prin tine lucruri la care nu te-ai gîndit niciodata.

VIETILE IMPORTANTE SÎNT MARCATE DE O PERSONALITATE DIVINA SI O ASCULTARE NECONDITIONATA FATA DE DUMNEZEU, NU PRIN FAIMA, AVERE SI TALENTE”¦.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.