9 Aprilie

0
44

“Pazeste dar legile si poruncile Lui, pe care ti le dau azi, ca sa fii fericit, tu si copiii tai dupa tine”¦” Deuteronom 4: 40

Cum este viata ta de familie? Ai o familie puternica?

Astazi familia se afla în atentia tuturor; toti încearca sa observe ce se întîmpla în familiile moderne. Universitatea din Nebraska a analizat cu atentie cîteva familii de succes, foarte bine închegate si au reusit sa descopere sase lucruri care le identifica ca fiind familii adevarate:

• Familiile închegate au membrii dedicati ideii de familie.
• Membrii din astfel de familii petrec mult timp împreuna.
• Au cai de comunicare foarte bine definite.
• Membrii familiilor exprima aprecierea unul fata de celalalt.
• Au un angajament spiritual.
• Lucreaza împreuna pentru a rezolva problemele chiar si atunci cînd se afla în mijlocul crizei.

Privind cu atentie la aceasta lista mi-am dat seama de un lucru: cuvîntul cheie este parinte. Familiile adevarate au parinti care preiau controlul în fiecare dintre aceste aspecte”¦

Despre tine ce poti spune? Exista vreun domeniu din cele sase la care crezi ca ai putea lucra? Esti tu un exemplu de angajament spiritual? Îti exprimi aprecierea fata de sot/ie sau fata de copii? Esti gata sa discuti în mod deschis cu familia ta? Este important pentru tine sa petreci mai mult timp cu familia ta?

Vreau sa te provoc astazi, ca parinte, sa privesti cu atentie la lista de mai sus si sa vezi unde se pot îmbunatati lucrurile”¦iar apoi preia controlul în fiecare domeniu familial.

IA UNA DIN CELE SASE CARACTERISTICI PREZENTATE SI CONCENTREZA-TI ATENTIA ASUPRA ACESTEIA, ÎN ASA FEL ÎNCÎT SA DESAVÎRSESTI RELATIA PE CARE O AI CU FAMILIA TA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.