1 FEBRUARIE RĂSPLĂTIRILE BUNĂTĂțII (2)

0
32


“Am să scot apă și pentru cămilele tale”
(Geneza 24:19)
Istoria Rebecăi ne învață un adevăr foarte important despre viață: “când oportunitatea bate la ușă, asigură-te că ești pregătit să deschizi ușa. Rebeca nu s-a gândit la efortul extraordinar pen¬tru a adăpa zece cămile însetate. Ea nu a spus: “Eu nu fac așa ceva; nu scrie în fișa postului”. Ea a trăit după principiul: “Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta” (Ecclesiastul 9:10).

Ea nu și-a dezvoltat brusc, o etică a muncii când a apărut robul lui Avraam, ci o practica în fiecare zi. Și a meritat. Credincioșia aduce mereu cu ea răsplata. Dumnezeu se uită la ati¬tudinea ta și la faptele tale în lucrurile mărunte. Momentele importante nu vin în viața celor ce le așteaptă; ele izvorăsc din credincioșia arătată în momente nesemnificative, în rutina zilnică și în slujirea neaplaudată. Rebeca nu a citat Tora și nu l-a întrebat pe Eliezer ce religie are. In loc să încerce să fie super-spirituală, ea s-a hotărât să fie amabilă. Drept rezultat, ea a avut parte de atenția lui, i-a câștigat respectul și a ajuns să facă parte din familia lui Avraam. Mai bine nu se putea! Și încă ceva: când Rebeca l-a dus pe Eliezer să-i cunoască familia, ei au dorit ca ea să aștepte zece zile înainte de a pleca să-l întâlnească pe Isaac. Dar Rebeca a spus: “”¦Da, vreau” (Geneza 24:58).

Când Dumnezeu deschide ușa, nu amâna. Nu spune: “Sunt alții mai calificați decât mine”. Dacă Dumnezeu te-a chemat, ești persoana potrivită. Așa că depășește-ți temerile și mergi în direcția în care El te conduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.