2 FEBRUARIE SĂGEțI

0
41

“Ca săgețile în mâna unui războinic, așa sunt fiii făcuți la tinerețe” (Psalmul 127:4)
Biblia spune că părinții sunt ca niște arcași, iar copiii sunt ca niște săgeți. Părinților, ca arcași, slujba voastră este:

1) De a-i proteja în cămin. După asasinarea soțului ei, Jacqueline Kennedy a fost întrebată dacă plănuiește să candideze la o funcție politică. “Nu”, a răspuns ea, “efortul meu major trebuie să se concentreze asupra copiilor mei. Dacă ajung rău, nimic din ce aș fi putut face pentru public nu ar avea sens”. Copiii noștri cresc într-o generație în care pot lua droguri, pot cumpăra arme, pot întâlni un jefuitor, se pot angaja în relații intime virtuale și toate acestea sub propriul vostru acoperiș prin computer. Ar trebui să fie un semnal de alarmă! Poate spui: “îmi dau seama de asta și cred că și ei își vor da seama”. Nu, “Nuiaua și certarea dau înțelepciunea, dar copilul lăsat de capul lui face rușine mamei sale”¦ Pedepsește-ți fiul, și el îți va da odihnă, și îți va aduce desfătare sufletului” (Proverbe 29:15-17). Dar ai grijă. Dacă copiii vă consideră prea răzbunător și lipsit de bucurie, ei vă vor evita, iar mai târziu vor exploda ca o bombă cu ceas. Construiți un cămin în care ei pot pune întrebări în mod deschis, în care primesc răspunsuri și își formează valorile pentru viață. Cuvântul “războinic” înseamnă că trebuie să luptați pentru ei!

2) De a-i orienta în direcția bună. “învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze” (Proverbe 22:6). Nu-i supra-protejați și nu le înăbușiți creativitatea, nu-i sacrificați pentru lucruri materiale și nu le impuneți împlinirea propriilor voastre vise. Ajutați-i să-și descopere talentele și să găsească planul lui Dumnezeu pentru viața lor; apoi deveniți cei mai înfocați susținători ai lor.

3) Dați-le drumul. Este greu să le dai drumul. Dar este mai ușor când știi că i-ai învățat adevărul, că sunt acoperiți de rugăciuni și că se află sub protecția lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.