08 Septembrie – PUTEREA IUBIRII PARENTALE (4)

0
32

– “Isaac îl iubea pe Esau “¦ Rebeca însă iubea mai mult pe lacov” (Geneza 25:28) –

Proorocul a scris: “Părinții noștri, care au păcătuit, nu mai sunt, iar noi le purtăm păcatele” (Plângerile lui Ieremia 5:7). Părinților, nici o responsabilitate nu este mai mare decât a voastră! Oricât de slab și de limitat ești, Dumnezeu a pus o putere extraordinară în mâinile tale ““ puterea de a modela generația următoare. Reușita sau eșecul în afaceri nu înseamnă nimic pe lângă reușita sau eșecul ca părinte.

Când eșuezi, copii plătesc deseori pentru relele pe care le-ai făcut. Mulți dintre noi am privit cu adorare în pătuțul copiilor noștri și ne-am rugat: “O, Doamne, orice eșec aș avea, nu lăsa să fie legat de copilul acesta!” Răspunsul la acea rugăciune necesită trei angajamente din partea ta.

Primul, investire totală în copii. Asta implică să mergi la meciurile lor de fotbal, la piesele lor de teatru sau ia evenimentele sociale când ești obosit și să participi la provocările lor spirituale, emoționale și educaționale.

Al doilea, să-i accepți necondiționat. Asta înseamnă că și atunci când ei nu doresc să devină ce ai sperat tu, să-i susții din toată inima pentru că sunt ceea ce Dumnezeu i-a făcut să fie!

Al treilea, încurajare consecventă. Fie că vor câștiga sau vor pierde, fie că au dreptate sau greșesc, fie că te vor mulțumi sau te vor face de rușine, îi vei înțelege, îi vei consola și îi vei încuraja să creadă în potențialul pe care li l-a dat Dumnezeu, spu’nându-le: “Nu te voi respinge niciodată, orice se întâmplă”. Dar dacă a trecut timpul, ai căzut de pe cale și știi că ai dat-o în bară?

Recunoaște-o în fața lui Dumnezeu ““ și a lor. Ei știu că ai eșuat, dar ei sunt iertători generoși! Cere-i (și crede) lui Dumnezeu să te schimbe pe tine și pe ei. Dumnezeu a promis: “vă voi răsplăti astfel anii” (loel 2:25) pe care vi i-au furat eșecul și neglijența.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.